Смъртоносно свинско месо отне живота на шест души в Дания

Свинско
Кана с преса за кафе и чай  600 мл-23%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Кана с преса за кафе и чай 600 мл
16.00 лв.
12.32 лв.
Виж ››

Опасно за живота свинско месо, заразено с микроба MRSA CC398, е отнело живота на шест души в Дания. Свинското е било открито и в супермаркети във Великобритания, а тестове са потвърдили наличието на животозастрашващия микроб.

Британският Гардиън съобщава, че месото е внос от Дания, а микробът причинява сериозни нарушения на здравето при хората със слаба имунна система.

При добра топлинна обработка MRSA CC398 умира, но ако хигиената на мястото, което обработва месото, е слаба, вероятността да се предаде в човешкия организъм е голяма.

Работници в свинефермите също могат да предават опасния микроб чрез контакт с други хора.

В Дания от MRSA CC398 страдат две трети от прасетата в страната и именно заразата с този микроб е един от основните проблеми за живеещите в страната.

В Обединеното кралство са забили задържани 97 проби на свинско, носител на опасния щам. Месото е били разпространено от три вериги супермаркети в страната.

Здравните експерти сочат, че MRSA CC398 е сред най-опасните микроби, тъй като е най-устойчив и не се влияе дори от силни антибиотици. За последната година е убил близо 300 души.

Микробът причинява тежки нарушения в имунната система и затова се отразява най-пагубно на хора, които по принцип имат слаб имунитет.

Хората могат да се заразяват с него не само чрез консумацията на заразено место, но също така и при контакт със заразени животни или заразени хора.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати