Внимателно избирайте опаковките за замразяване във фризера!

замразена храна
Пречистващ филтър за чешма с LED светлина-15%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Пречистващ филтър за чешма с LED светлина
15.00 лв.
12.75 лв.
Виж ››

Замразяването на продукти във фризера улеснява значително живота ни и в същия момент ни помага да запазим повече продукти годни за по-дълъг период от време.

Ще си кажете - толкова е лесно, имаме много чушки в градината, не успяваме да ги изядем пресни, отваряме вратата на фризера и ги пъхваме вътре. Това обаче не е съвсем точно. Ако държите на хубавия вкус на храната и на това тя да издържи по-дълго и да не попие от ароматите на другите продукти във фризера, трябва да се погрижите, тя да е съхранена правилно.

От ключово значение това да се случи е правилната опаковка. Избирайте опаковки, които ще поддържат добро ниво на влажност за да не изсъхнат хранителните ви продукти под натиска на ниската температура.

Вземете под внимание следните фактори, когато тръгнете да избирате опаковки за замразяване:

1. Ако видите написан знака „LE” или символите чаша и вилица върху опаковката, това означава че храната ви ще бъде съхранена безопасно.

2. Купувайте опаковки, които са устойчиви на студ и няма да се счупят или скъсат лесно при ниски температури.

замразени зеленчуци

3. Ако искате да я използвате многократно, вземете такава, която е устойчива и на топлина за да може да я миете с топла вода преди повторна употреба.

4. Да се затваря пълно от край до край, така че да предпази от проникването на кислород, миризми или излишна влага при съхраняваните продукти. Сложете това което искате да съхранявате, отстранете въздуха в опаковката и я затворете херметически.

5. Да не абсорбира миризми и вкусове и да бъде устойчива на мазнини и киселини.

6. Изключително важно е да съобразявате опаковките и с размера на храната.

7. Избирайте такива опаковки, които са подходящи за процесите на бързо размразяване - в топла вода или в микровълнова фурна.

Обикновените кутии, ПВЦ пликовете и прозрачното фолио не са препоръчителни, когато искате да направите правилен избор. Техните характеристики не съвпадат с по-голямата част от посочените по-горе критерии.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати