Газираните напитки засягат сърцето и кръвоносните съдове

Газираните напитки засягат сърцето и кръвоносните съдове

Диетолози от целия свят в един глас многократно са заявявали, че газирани напитки, които включват в състава си различни видове оцветители и консерванти, не са безопасни за здравето.

Американските учени от Харвардския университет уточняват, че газирани напитки са вредни за сърдечно-съдовата система. Изследователите казват също, че с повишен риск от сърдечно-съдови заболявания се наблюдава при нежния пол.

В мащабно проучване са взели участие 80 000 жени на възраст 35-60 години. Установено било, че при дамите, които редовно пият сладки безалкохолни напитки, вероятността да имат проблеми със сърцето е с 40% по-висока.

Риск от заболявания на сърдечно-съдовата система е висок и когато жената води пасивен начин на живот, с наднормено тегло е, пушачка е и злоупотребява с алкохола.

Американски експерти в областта на кардиологията съветват потреблението на безалкохолни напитки да бъде сведено до минимум. Тези течности е най-добре да бъдат заменени с питейна вода или със зелен чай.

Особено вредна е "Кока-Кола", която съдържа много кофеин и захар. Според наблюденията на американските експерти, консумацията на най-популярната напитка в света е скочила двукратно сред младите хора, което сериозно притеснява кардиолозите.

Рейтинг

5 2
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
................
................
16.02.2012 02:20
Лятото като пия газирано проблеми нямам,но зимата,ако пия газирано всичките тия проблеми ми се появяват!!!По добре се чуствам с топли напитки през зимата!!!!
0
0