Внимание! Опасните странични ефекти от консумацията на киви

ядене на киви

Кивито е широко популярен плод, който има висок запас от витамин С. Неговата сърцевина е оцветена с малки черни семена, които добавят тропически нюанс към всички плодови салати. Този плод е достъпен през цялата година. Да, кивито е известно със своя уникален сладък аромат и с множеството ползи за здравето и хората несъмнено го обичат.

Но кивито има и странични ефекти, които могат да се появят, ако се консумира в големи количества. Човек може да развие алергични реакции, дължащи се на консумацията на този плод. Важно е да бъдете предпазливи, докато го ядете.

Според проучвания е установено, че преяждането с киви може да доведе до подуване на устнте. Обривите, астмата и копривната треска също са чести странични ефекти. Може да доведе и до локално дразнене на устата. Много хора съобщават за оток на устните и езика. Това също води до изтръпване и чувство на сърбеж в устата.

Индивидите, които консумират големи количества киви, могат да развият кожни проблеми, като дерматит. Злоупотребата с киви може да доведе до остър панкреатит. Този вкусен плод е богат на калий, серотонин и витамин С и Е. Високите дози от тези компоненти могат да променят нивото на триглицеридите в кръвта, което може да увреди панкреаса в дългосрочен план. Една от нежеланите реакции на този плод включва и повръщане, гадене и диария. Това може да доведе до припадъци и затруднения при преглъщане.

Според проучванията е установено, че повечето хора с латексова алергия също са склонни да развиват алергия към киви. Ако имате алергични реакции към латекс, трябва да избягвате консумацията на киви и продукти с киви.

киви

Ако сте кърмачка или бременна, консултирайте се с вашия лекар относно дозата ви на киви. Преяждането с този плод по време на бременност може да повлияе на вашето здраве отрицателно.

Според много изследвания е установено, че този плод има противогъбични свойства и може да доведе до пристрастяване, когато се консумира с противогъбични лекарства.

Това увеличава шансовете за кървене, ако се приема с определени видове хапчета. Някои от тези лекарства са антикоагуланти, аспирин, хепарин и нестероидни противовъзпалителни средства.

Рейтинг

5 0
4 1
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати