Сол и лимонов сок срещу петна от плодове и вино

Петна от вино

Петната от напитки или шоколадови изделия са винаги най-неприятни, тъй като е трудно да се отървем от тях, особено ако дрехата или плата на дивана са произведени от синтетични материи.

Пресни петна по дрехите от червено вино или ягоди се поръсва само един дебел пласт сол. Изчаква се 10 минути, след което се изплаква с хладка и чиста чешмяна вода. Използването на сапун в този случай не се препоръчва.

Ако изцапате дрехи или други тъкани от памук, намокрете зацапаното място с лимонов сок. След което посипете сол. А след това изплакването на дрехата, я оставете да изсъхне на открита слънчева светлина.

На цветни материи петната от плодове могат да бъдат отстранени с кисело мляко. Покрийте мястото на замърсенита дреха с мляко, което оставете да престои няколко минути. След това старателно изперете без препарати и изсушенете.

Като правило след всяко гости върху покривката ви остават следи от различни напитки и невинаги е възможно да се отървете от тях.

Но има все пак начини, с които да опитате да премахнете трудноизпираеми петна от любимата си покривка.

Петно от червено вино внимателно се овлажнява с вода, след което поставете покривката в студена вода с глицерин. Изплакнете във вода с оцет. Оставете покривката да изсъхне в добре проветрено помещение.

Рейтинг

5 3
4 3
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (2)

Изпрати
Анонимен
Анонимен
14.12.2015 13:09
Аз днес си накапах панталона с боб,посипах сол и ми помогна да махне петното !Само със сол,без лимон !
0
0
vanme
vanme
14.11.2010 14:38
Ми яко.
0
0