Започват вкусни празненства по случай Празника на черешата в Кюстендил

Череши

На 24-ти и 25-ти юни за 10-та поредна година в Кюстендил ще се проведе Празникът на черешата. Платформата всяка година обединява търговци, производители и хора, които обожават черешите.

Тази събота центърът на Кюстендил ще се преобрази, а най-голямата атракция ще е двуметрова кошница с череши, която ще краси града до края на фестивала.

Официалното откриване е от 11.00 часа с традиционната изложба-базар, на която ще се представят най-добрите сортове череши от цялата страна. След това ще се проведе конкурс за най-едра череша и най-красив черешов щанд.

Програмата ще продължи с фолклорен концерт под надслов Черешица род родила, а след изпълненията ще бъдат обявени победителите от двете състезания.

От 13.30 часа ще започне надяждането с череши, като всеки желаещ може да се запише. За победителите са осигурени награди. В края на деня ще бъде организирана обиколка из забележителностите на Кюстендил.

Брауди с череши

На следващия ден, 25 юни, Празникът на черешата ще продължи с изложбата-базар на череши и кулинарни специалитети с череши, а в арт работилницата занаятчиите ще покажат какви произведения могат да се направят от вкусния червен плод.

От 12.00 часа в градинката пред община Кюстендил ще се проведе кулинарна надпревара, водена от Иван Звездев. С мотото Череши в кухнята известният кулинарен водещ ще демонстрира различни черешови изкушения.

Фестивалът ще завърши с фолклорен концерт и обявяване на победителите от кулинарната надпревара.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати