Gotvach.bg»Статии»Любопитно»Хапнете си макарони със сирене по случай днешния им празник!

Хапнете си макарони със сирене по случай днешния им празник!

редакция:
Антония Р.Антония Р.
Джедай
1k1
Макарони със сирене
Кана с преса за кафе и чай  600 мл
Практичен аксесоар за вашия дом:
Кана с преса за кафе и чай 600 мл
18.00 лв.

Има много ястия, които като с магическа пръчка могат да ни върнат обратно към детството, а едно от тях са макароните със сирене. На 14 юли се отбелязва техният ден, което е още един повод да ги приготвите и да си хапнете.

Историята на макароните със сирене е пряко свързана с компанията Kraft Macaroni and Cheese, позната по целия вят с различни имена, включително и Kraft Dinner в Канада.

Макар и да изглежда като елементарна комбинация, истината е, че постигането на перфектното съотношение между съставките на идеалните макарони със сирене е отнело време.

Идеята на Kraft Macaroni and Cheese била да комбинират макароните със сирене и да ги продават, подобно на полуготова паста. Но до момента рецепта за сос от сирене не съществувала, а и компанията искала вкусът на сиренето да се усеща точно като вкуса на макароните.

След края на Втората световна война ресурсите на месо били ограничени и много семейства търсели рецепти без месо, с които ястието да е достатъчно засищащо, но да не изисква дефицитния продукт.

Затова макароните със сирене били идеалният вариант. Крайният вариант на рецептата бил създаден от Джеймс Луис Крафт, който прави първите успешни макарони със сирене, а оранжевата заливка се превръща в запазена марка на компанията.

Днес макароните със сирене имат различни вариации. Може да ги хапвате и по традиционната рецепта само със сирене, а може и да добавите месна съставка и да получите макарони с пилешко или макарони с бекон.

Разгледайте предложенията за мак енд чийз в нашата галерия, които ще ви послужат за вдъхновения да сготвите нещо тематично за днешния вкусен празни.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Тази статия още не е коментирана. Бъди първият, който ще остави коментар към нея:Анонимен