Gotvach.bg»Избрани Колекции»Празеник с Тесто
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
ПразеникЗамесете ронливо тесто от брашното, размекнатото масло, солта и разбитото яйце. Оставете тестото за 20-30 минути в хладилника....
Бахчевански празеникНарязваме на колелца праза и го задушаваме в олио, докато започне да се пържи. Добавяме домати, черен и червен пипер. Натрошаваме сирене.
Обръщаме...
3
Домашноточен Празеник
Замесваме меко тесто. След като сме замесили хубаво тестото, топката я оставяме на страна да повтаса на топло, покрито....
Тесто с яйцаСмесват се продуктите и се бърка докато тестото набухне, след това се оставя да втаса....
1
Тесто с грис
Доомесете тестото с още малко брашно и го оставете да втаса за около 40 минути на топло....
Класически Добруджански Празеник
Пече се празеникът на 180 градуса без вентилатор за около 45 минути.
Добруджанският празеник върви чудесно с чаша зелева чорба....
Празеник с кайма
Тестото го късаме на топчета и го точим на тънко. Прибавяме каймата и праза, завиваме на руло и редим в намазнена тава....
Празеник от бабаСлед това слагаме второто разточено тесто върху плънката. Празеникът се пече в незагрята фурна на 200 градуса....
3
Маслено тесто с вино
Така приготвеното маслено тесто може да запълните с нарязани плодове по избор и да изпечете....
Маслено тесто с яйца
Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто. Трохите се събират и се оформят на топка. Увиват се в найлон и се изстудяват в хладилник за 1 час....
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 9
52
44
32
21
10
Дай твоята оценка: