Gotvach.bg»Избрани Колекции»Празеник с Тесто
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest


Замесваме меко тесто. След като сме замесили хубаво тестото, топката я оставяме на страна да повтаса на топло, покрито....

3

1

Доомесете тестото с още малко брашно и го оставете да втаса за около 40 минути на топло....

Пече се празеникът на 180 градуса без вентилатор за около 45 минути.
Добруджанският празеник върви чудесно с чаша зелева чорба....

Тестото го късаме на топчета и го точим на тънко. Прибавяме каймата и праза, завиваме на руло и редим в намазнена тава....

3

Меси се бързо, за да се получи твърдо тесто. Трохите се събират и се оформят на топка. Увиват се в найлон и се изстудяват в хладилник за 1 час....

Така приготвеното маслено тесто може да запълните с нарязани плодове по избор и да изпечете....
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 9
52
44
32
21
10
Дай твоята оценка: