Gotvach.bg»Статии»Какво да сготвя»Как да си направим италиански макарони

Как да си направим италиански макарони

AdminAdmin
Администратор
95442k
Как да си направим италиански макарони

Италианските макарони, толкова популярни по цял свят, всъщност се приготвят от специално твърдо зърно, което на вид изглежда малко по-тъмно и лъскаво.

То се отглежда в Южна Италия и се предпочита за приготвянето на макаронените изделия най-вече поради факта, че отделя значително по-малко количество нишесте при варенето.

По този начин италианските макарони запазват своят перфектен вид дори и след като бъдат сварени. За разлика от тях, макаронените изделия, които се продават у нас, много по-лесно се разкашкват при варенето, което после оказва влияние върху начина на тяхното гарниране.

За това, когато варим макароните, трябва да внимаваме и да не ги задържаме прекалено дълго във врящата вода. Ето една чудесна рецепта за италиански макарони, които можете да си приготвите у дома.

Макарони по италиански

Необходими продукти: 500 г макарони, 800 мл отвара от говежди ребра, твърдо сирене /или кашкавал/, готов пикантен сос за макарони /ако не разполагате с такъв можете да използвате доматено пюре/ и сол на вкус.

Начин на приготвяне: Подсолете отварата от говежди ребра и я сложете на котлона да заври. След това добавете макароните и внимателно разбъркайте с решетъчна лъжица, така че да предотвратите евентуалното им залепване по дъното на съда.

След като макароните се сварят, отцедете ги от костната отвара и ги изсипете в подходящ съд. Залейте ги с готовия пикантен сос и настържете отгоре сирене или кашкавал.

Ако не разполагате с готов сос, тогава можете да използвате доматено пюре. Добавете към него малко вода и го сложете на котлона да заври.

Можете да добавите подправки по ваш вкус. След завирането на доматеното пюре, залейте макароните с него, докато още е горещо. След това настържете сиренето или кашкавала.

Италианците варят макаронените си изделия така, че те да не се сварят напълно, а да останат леко твърди. Това се прави, защото обикновено сосовете, с които се гарнират макароните са горещи и по този начин варенето продължава и по време на гарнирането.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest