Познайте колко струва най-скъпият донът в света!

Поничка с лотос, бръшлян, ядливи диаманти

Поничките са любимо сладко изкушение на хората от много страни. Но докато едни гледат на донътите като на обикновена закуска, други ги разглеждат като красив експонат. И как иначе, след като има понички, които представляват истинско произведение на изкуството и струват цяло състояние.

Точно такава е и най-скъпата поничка в света, чиято цена възлиза на 1975 долара и представлява обект на интерес за богаташите, готови да платят много, за да си доставят несравнимо удоволствие на само на небцето, но и на очите си.

Поне за момента най-скъпата поничка в света се намира в Лондон, Англия и е украсена с 24-каратово злато. С това обаче нейните специални съставки не приключват.

Тестото за уникалния сладкиш е изработено с шафран и златна ванилия от Таити, а в него се крие много специален скъп шоколад. Поръската на сладкото изкушение пък се състои от своеобразен хайвер от много скъпо розе.

В Обединеното кралство се е предлагала и друга изключително скъпа поничка. Тя е била украсена с 23-каратово злато, свеж лотос, бръшлян, бял белгийски шоколад и ядливи диаманти. Цената ѝ е възлизала на 1000 паунда.

И все пак трябва да отбележим, че Великобритания не е единственото място в света, където се продават донъти на доста високи цени. В Ню Йорк например също можете да откриете позлатени понички, струващи около 100 долара всяка.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати