Подсилете имунната система за есента ето така

Подсилване на имунитет
Цифрова кухненска везна с формата на лъжица-27%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Цифрова кухненска везна с формата на лъжица
30.00 лв.
22.00 лв.
Виж ››

Краят на лятото наближава. Време е да подсилим имунната си система за предстоящата смяна на сезоните, за да останем здрави и жизнени.

Поддържането на имунитета е особено важно за цялостното ни здраве и добра кондиция във всеки един сезон. Скоро лятото плавно ще премине в есен и е редно да се заредим с нужните витамини и минерали, за да сме подготвени за нея.

Имунитетът зависи до голяма степен от пресните плодове и зеленчуци. Именно в тях се съдържат най-много от жизненоважните витамини и минерали.

Всяка смяна на сезоните води до леки неразположения. За да се справите с тях, е редно да заложите на сън, лечебно гладуване и прясно изцедени фрешове. При промяна на атмосферните условия тялото не трябва да се претоварва с храна. Същото важи и при здравословни неразположения и болести.

Когато се храним, цялата енергия на тялото се насочва към процесите на храносмилане. В същото време дадена болест се проявява, когато дълго издевателстваме и не се грижим правилно за тялото си. Така че е редно да намерим баланса.

Здравословно хранене

Експертите са категорични, че има три неща, които трябва да подсилим, когато се борим за засилване на имунната система. Това са храненето, движението и качеството на съня. Мисленето също трябва да е положително.

Здравословният живот не означава ограничаване от всичко приятно. Търсенето на алтернативи е един добър вариант да постигнете повече, отколкото сте предполагали, че е възможно. Похапвайте бадеми, фурми, кашу или ги включете в здравословните си рецепти – вкусни и полезни, те бързо ще станат част от ежедневието ви. Периодът не е подходящ за започване на драстични диети. За сметка на това сте заобиколени от плодове и зеленчуци, което настойчиво налага да презаредите енергийните си батерии с ценни витамини и минерали.

Разходка

В периода на смяна на сезоните трябва да съумеем да се справим с рязко понижаващи нивата на настроението и да запазим доброто състояние на духа и тялото си. Освен прецизния избор на здравословно хранително меню отделете повече време за блажени разходки в парка и активна почивка. Логично е да се чувствате унили след отпускарския сезон, но бъдете силни.

Ясно е, че съществува неизменна връзка между външните сезонни, климатични и атмосферни условия и психическото състояние на човека. След като изберете подходящите за себе си храни, обърнете внимание на облеклото си. Обличайте се удобно и леко, но в никакъв случай не забравяйте да носите със себе си връхна дреха – така ще постигнете съвършения баланс за духа и тялото в есенните дни.

Тренировка с гирички

По отношение на спорта също не трябва да прекалявате. Препоръчват се дихателни и кардио упражнения на леко отворен прозорец, трениране с гирички и коремни преси. Акумулатор за добрия тонус е времето на открито. Прекарвайте колкото се може повече време в разходни, защото скоро часовете навън ще бъдат ограничени.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати