БАБХ започна проверки на храните преди Коледа и Нова година

БАБХ започна проверки на храните преди Коледа и Нова година
Цифрова кухненска везна с формата на лъжица-27%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Цифрова кухненска везна с формата на лъжица
30.00 лв.
22.00 лв.
Виж ››

Българската агенция по безопасност на храните стартира проверки на предлаганите храни преди коледно-новогодишните празници. И по време на самите празници ще има дежурни екипи.

Инспектирани ще бъдат обектите за производство и търговия на храни, складове на едро, заведения за обществено хранене, пазари и борси за търговия на дребно.

От Агенцията ще следят за произхода, сроковете и условията на съхранение на хранителните продукти. Проверявано ще бъде и дали обектите са регистрирани съгласно Закона за храните и дали храните се етикетират правилно.

Целта на проверките е да се гарантира безопасността на храните преди Коледа и Нова година, като се предотвратят злоупотребите на недобосъвестни производители и търговци.

БАБХ започна проверки на храните преди Коледа и Нова година

Самите потребители също могат да подават сигнал за нередности на официалния сайт на Българската агенция по безопасност на храните и на телефон 0700 122 99.

Само за месец септември тази година от Агенцията са извършили 13 000 проверки, а след тях са били съставени 142 акта и 713 предписания. За унищожение са били пренасочени 473.27 килограма храни.

Най-често установените нарушения при продуктите били изтеклия срок на годност, липсващи етикети и неясен произход. Преустановена е била дейността на 6 предприятия.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати