Златни правила при съхранение на продуктите! Винаги ги спазвайте

1 от 20 Снимки

1. Картофи


Ако се наложи да ги складирате за по-дълго – сложете ябълки между тях. Така няма да покълнат.
Практичен сушилник за мивка-21%
Практичен аксесоар за вашия дом:
Практичен сушилник за мивка
16.00 лв.
12.60 лв.
Виж ››

Голяма част от продуктите, които съхраняваме, са склонни да губят качествата си доста бързо. Правилното съхранение е ключово, за да може и след време да получите максимума от храната.

Има много митове и легенди около правилния начин за съхранение на продуктите. Макар да е хубаво да похапнем прясна салата от домати и краставици, това не е достатъчно, за да сме убедени, че се храним здравословно. Всеки продукт на трапезата трябва да ни дава максимума от съдържанието си.

По старо неписано правило хладилникът е идеалното място засъхранение на храните. Хранителните продукти се развалят при контакт с кислород и слънчева светлина, недостатъчна или твърде висока влажност, а в него е студено, сухо и тъмно.

Важно е обаче да спазвате някои правила и да знаете колко време могат да престоят различните продукти в хладилника. Освен това той не е единственото място, на което може да ги приберете.

За да запазите продуктите свежи за по-дълго и да се възползвате от ползите им, запознайте се от нашата галерия със златните правила за съхранение.

Рейтинг

5 2
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати