Вече се продават банани с ядлива кора

Банани с ядлива кора
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня-15%
Страхотен аксесоар за вашата кухня:
Сгъваема поставка за отцеждане за кухня
20.00 лв.
17.00 лв.
Виж ››

Японска фирма пусна на пазара банани, чиято кора може да се яде, тъй като е по-мека от тази на обикновените екзотични плодове. Бананите се наричат Монге, а патентът им е собственост на фирмата D&T Farm.

Преведено от японски, Монге означава невероятен, и учените, създали този вид, споделят, че думата точно описва произведението им. Монге е дело на изследователска компания, специализирала се в производството на селскостопански продукти.

Методът е разработен, като е засадено бананово дръвче при първоначална температура от 60 градуса по Целзий. След това коренът е присаден в още по-топла почва, пише британския Метро.

Рязката температурна промяна трансформира кората на банана, тя става много тънка и може да се консумира. Тънкостта на кората е като на листо от маруля, заради което без усилие може да се хапне.

Експертите добавят и че в кората на банана се съдържат по-големи количества от витамин В6, както и магнезий, заради което консумацията ѝ би била много полезна за здравето.

Бананите от вида Монге са и по-сладки от обикновените банани, но и по-скъпи – един брой от тях струва 4 британски лири.

За момента от този екзотичен плод може да се купи единствено в Окаяма, Западна Япония, а количеството им е ограничено – седмично се предлагат не повече от 10 бройки.

Рейтинг

5 1
4 0
3 0
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати