Магарешко сирене - най-скъпото в света
gotvach.bg»Статии»Любопитно»Магарешко сирене - най-скъпото в света

Магарешко сирене - най-скъпото в света

Магарешко сирене - най-скъпото в света

100 процента натурално сирене от магарешко мляко е най-новият хит на пазара, а и най-скъпото в света.

Иновационният продукт бе представен за пръв път преди няколко дни на панаира в сръбския град Засавица. Магарешкото сирене е произведение на местна компания.

Сиренето се добива от магарета, които обитават резервата Засавица край Сремска Митровица. Един килограм от млечния специалитет ще струва 1000 евро. Сиренето е толкова скъпо, тъй като за производството само на 1 килограма, са нужни 25 литра магарешко мляко, което се добива от една магарица в продължение на две години.

Така че всеки ще може да си позволи да сложи на трапезата си сиренето от магарешко мляко. Точно заради това, то ще бъде произвеждано само по поръчка от заможни клиенти.

Досега рекордът за най-скъпо сирене държеше сиренето от лос. Един килограм от него струва около 500 долара. Произвежда се във фермата Moose House в северната част на Швеция само в определен период от годината - от май до септември.

Шведската ферма произвежда само около 300 килограма сирене годишно, което се доставя на най-скъпите и престижни ресторанти и хотели по света.

Рейтинг

5 5
4 6
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (3)

Изпрати
Величка Щърбанова
Да са живи и здрави да си го ядат! :D
0
0
Албена Асенова
А не,вече какво ли не се измисля.Ще вържа едно магаре пред блока.
2
0
Диан
Диан
05.01.2016 21:52
Как ме дразните с това "научи повече"... цъкам и не научавам нищо .
0
0