gotvach.bg»Статии»Любопитно»Бонбони за... изглаждане на бръчки

Бонбони за... изглаждане на бръчки

Бонбони

Добра новина долетя от Англия за дамите, които се вбесяват от досадните бръчици по лицето си. Със сигурност сте пробвали да се справите с тях чрез кремове, помади, маски и какво ли още не.

Вече в арсенала с продукти срещу бръчки ще включим и... бонбоните. Създадоха бонбони с колаген, които да изглаждат бръчките.

Идеята на изобретателите на този продукт е чрез допълнителният колаген тялото да заздравява зоните, в които еластичността и гъвкавостта на кожата е намаляла.

Колагенът е главният белтък в съединителната тъкан на човека. Колеганът постоянно се възпроизвежда, но след 25-годишна възраст обаче този процес се затруднява и с нарастването на годините постепенно отслабва.

Липсата или много забавената биосинтеза на колагена предизвиква стареене на меките тъкани и костите. Нарастващият с възрастта дефицит на колаген води до изсъхване и набръчкване на кожата и намаляване на нейната еластичност.

Производителите на колагеновите бонбони обясняват, че в тях се съдържат 2 типа колаген. Единият подсилващ кожата и сухожилията, а другият укрепва костите. Колагенът в бонбоните, попаднал в организма, се разгражда и абсорбира лесно.

Колагеновите бонбони са с вкус на грейпфрут. Производителите уточняват, че една бонбонка се изпъва бръчките, а трябва да се консумират продължително време.

Новият вид бонбони засега се продават само в британската верига магазини "Харви Никълс".

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5 5
4 1
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари (1)

Изпрати
Диана
Диана
22.03.2012 22:54
Докато започнат да ги внасят и в България - всички ние ще заприличаме на стафиди!
0
0