gotvach.bg»Статии»Кулинарни Съвети»Вкусните тайни на домашния крем

Вкусните тайни на домашния крем

Вкусните тайни на домашния крем

Обичате ли да си похапвате сладко? Ако сте от любителите на захарните изкушения, то сме сигурни, че кремовете са едно от нещата, които не бихте пропуснали да опитате.

Всеки помни вкуса на домашно приготвения крем на баба си. Ако сте ходили на детска градина, пък със сигурност след обед ви е бил сервиран домашен яйчен крем. Толкова вкусен, пухкав и лек - кой би му устоил? Но знаете ли как се приготвя вкусен домашен крем? Ето няколко тайни!

Яйцата

Много важно нещо е, когато правите домашен крем, е да имате пресни яйца. Още по-добре би било да са домашни, от отглеждани сред природата кокошки. Затова се уверете, че имате пресни и хубави яйца. Освен това, добре е преди да започнете да правите крема, да оставите яйцата на стайна температура, а не в хладилника.

Млякото

За да стане пухкав и нежен, домашният крем се нуждае не само от яйца, но и от прясно мляко. Тук правилото като при яйцата е подобно- разчитайте на домашни продукти и с прясното мляко. Но освен домашно прясно мляко, то трябва да е топло. По този начин ще избегнете грешката да пресечете крема си. Когато стоплите млякото и добавите към него яйцата, по този начин кремът ви ще стане гладък и без бучки.

Вкусните тайни на домашния крем

Захар

Много важно е и каква захар ще използвате. В повечето случаи кулинарите разчитат на бяла захар. Но може да я замените и с пудра захар. Може да добавите и кафява захар. Но ако искате кремът да изглежда снежно бял, имайте предвид, че кафявата захар няма да ви помогне. Напротив, ако сложите кафява захар, кремът ще придобие леко кафяв цвят.

Масло

За вкусен домашен крем тайната е да сложите масло. Разбира се, подобно на яйцата и прясното мляко, най-добре е да използвате домашно краве масло. Но ако нямате такова, то си купете хубаво и скъпо масло, за да сте сигурни, че е качествено. И подобно на яйцата, не го използвайте веднага, след като го извадите от хладилника, а го оставете за известно време на стайна температурата.

Смесване на продуктите

Друга тайна е да смесвате продуктите един по един, като ги разделяте. За целта може да разделите жълтъците от белтъците. Като първо разбиете яйцата и захарта добре.

Рейтинг

5 0
4 0
3 1
2 0
1 0
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати