Лате МакиатоЛате Макиато
01 Май
Сварете захарен сироп от водата и захарта - варете, докато захарта се разтвори напълно и сиропът леко се редуцира. Може да използвате както бяла захар, така и кафява захар. За Лате Макиато ще ви трябва малка част от...
Как се прави лате?Как се прави лате?
23 Ноем.
Mariana
как точно се правят различните видове кафе. Кафе лате се прави изключително лесно. За приготвянето му са нужни само кафе еспресо и мляко с немного голяма пяна. Обикновено се приготвя 30 мл еспресо и три повече топло...
Кафе МакиатоКафе МакиатоВ малка чаша за кафе се пуска 1 нормално еспресо. Прясното мляко се сипва в желязно канче. Загрява се с тръбата за топъл въздух на кафе машината. Предварително трябва да е изкарана водата, която е в тръбата...
Веган ЛатеВеган ЛатеВ чаша се слага 1 ч.л. инстантно кафе. Възвира се вода и с 1/3 от нея се залива кафето. Чашата се допълва с овесена напитка. Подсладител не се добавя, тъй като овесената напитка е подсладена. Готовото лате се поръсва с кокосови стърготини. По желание могат да се добавят и захарни пръчици....
Чаено лате с анасонЧаено лате с анасонВ голямо джезве се смесват млякото и водата. Добавят се чаят, захарта, кардамонът, канелата, карамфилчетата, джинджифилът, белият и черният пипер, индийското орехче и анасонът. Кипва се и котлонът се намалява...
Сгряващо лате с тикваСгряващо лате с тикваподходяща чаша и се насладете на ароматната сгряваща напитка. Рецептата е подходяща за нисковъглехидратен режим на хранене. Да ви е сладко! Бележка: Ако предпочитате вашето Лате да е с по-голяма плътност, увеличете количеството тиква. В този случай допълнително подслаждане не е нужно, тъй като сладостта от плода е достатъчен....
Тиквено кафе латеТиквено кафе латеЗагрейте пюрето от тиква в касерола на котлона. Овкусете го с индийското орехче, карамфила, кардамона и джинджифила на прах. Добавете меда. Изчакайте пюрето да кипне и добавете прясното мляко. Когато сместа се сгъсти...
Македонско макалоМакедонско макалоСушените червени чушки ги накисваме в съд със вода и ги кипваме. Нарязваме ги на много ситно. Изчистваме през това време чесъна и го нарязваме на ситно, а може да се ползва и преса за чесън. Към чушките добавяме...
Макиаж за кафяви очиМакиаж за кафяви очидо самия му край навътре към носа. Така се създава представата за уголемяване на самото окото. След това можете да започнете с: Арабски макиаж - това е названието на най-подходящия тип грим при кафяви очи. Той се...
Серрадура - пудинг от МакаоСеррадура - пудинг от МакаоСмелете бисквитите в кухненски робот на фини трохи. Разбийте сметаната с кондензираното мляко. Пригответе малки чашки. На дъното на чашките сипете от бисквитените трохи. С пош сипете слой от крема върху трохите...
Лате и еспресо романо или как да се събудим по нов начинЛате и еспресо романо или как да се събудим по нов начин
02 Февр.
Нина Норд
. Лате макиато – това е същото лате, но в други пропорции и без да се смесва. На една част еспресо се падат една и половина част прясно мляко и една и половина част млечна пяна. Млякото се налива в чашата, отгоре...
Как се прави горчица на прах?Как се прави горчица на прах?, способни да задоволят и най-капризните чревоугодници. А за онези, които се питат как да си направим горчица на прах, ще предоставим следната рецепта. Много е лесно. За да си приготвите сами горчица на прах в домашни...
Как се прави млякото на прах?Как се прави млякото на прах?рецепта, в която има мляко. Как обаче се прави млякото на прах? То се получава от пастьоризирано мляко, което се сгъстява във вакуум, което води до намаляване на обема му с около 4 пъти. След това получената смес се изсушава...
Гримьорът на Риана разкри кой е най-добрият цвят за макиажГримьорът на Риана разкри кой е най-добрият цвят за макиаж
26 Септ.
Антония Р.
Макар че е доста ексцентричен с идеите си, известният гримьор на звездите Нийл Шибели отлично познава способностите на цветовете и смята, че един от тях стои най-добре върху всяка кожа. От няколко години Нийл работи...