Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да си сварим компотКак да си сварим компот
22 Август
2
След като сварите компотите, извадете ги от водата и ги обърнете с капачките надолу....
Нахут с таханНахут с тахан
17 Дек.
1
Нахутът с тахан е страхотна разядка, опитайте....
Нахут с патешкоНахут с патешко
25 Април
Добавете нахута, предварително накиснат от вечерта във вода. След няколко минути добавете доматеното пюре и бирата. Изчакайте да изври алкохолът и налейте малко вода, колкото да покрие продуктите....
Нахут с патладжанНахут с патладжан
30 Дек.
Прибавят се нахутът, доматите и доматеното пюре. Оставя се да заври. След това котлонът се намаля, покрива се с капак и се оставя да къкри, докато патладжанът омекне. Накрая по желание се поръсва с магданоз....
Нахут с киноаНахут с киноа
03 Юли
1
Нахутът с киноа е готов....
Нахут с оризНахут с ориз
16 Дек.
Сипват се в съда смесените ориз и нахут и се овкусяват със сол и черен пипер....
Нахут с гъбиНахут с гъби
14 Август
Накиснете нахута от предната вечер във вода, след това сменете водата и го сложете да се свари до пълно омекване. Отцедете го от водата, като не е нужно да отделяте люспите на нахута....
Как да си сварим великденските яйца?Как да си сварим великденските яйца?
08 Април
3
Не забравяйте да почистите добре яйцата преди да ги сварите. Най-лесно това става, като ги сложите за няколко минути в хладка вода, след което всяко едно се забърсва внимателно с кърпа....
Как да си сварим царевица?Как да си сварим царевица?
18 Ноем.
Може да се използва и за директна консумация – само трябва да се свари, да се посоли и е готова. Варенето на царевицата е много важен момент от приготвянето ѝ....
Нахут с пилешка каймаНахут с пилешка кайма
25 Април
Изчакайте да изври алкохолът и сложете подправките в яхнията. Налейте малко вода, колкото да покрие продуктите. Намалете котлона и варете до готовност на нахута....
Пикантен нахут с патладжаниПикантен нахут с патладжани
11 Септ.
Нарежете патладжаните, поръсете ги със сол и ги оставете да се отцедят от горчилката. Отцедете предварително накиснатия за 1 нощ във вода нахут и го сварете за 30 минути или докато омекне....
Варен нахут с каймаВарен нахут с кайма
03 Дек.
Изцеждаме нахута от консервата и го добавяме към останалите продукти. Добавяме доматеното пюре, солта и карамфила и разбъркваме отново....
Нахут с тиквени семкиНахут с тиквени семки
22 Дек.
Сервирайте веднага готовия нахут с тиквени семки....
Нахут на фурнаНахут на фурна
21 Август
Накиснете нахута за 1 нощ в подсолена вода. Изплакнете го, залейте го със студена вода. Кипнете и варете 10 минути на умерен огън. Прехвърлете леко омекналия нахут в глинен гювеч с капак....