Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да си сварим компотСлед като сварите компотите, извадете ги от водата и ги обърнете с капачките надолу....
22 Август
2
Нахут с патешкоДобавете нахута, предварително накиснат от вечерта във вода.
След няколко минути добавете доматеното пюре и бирата.
Изчакайте да изври алкохолът и налейте малко вода, колкото да покрие продуктите....
25 Април
Нахут с патладжанПрибавят се нахутът, доматите и доматеното пюре. Оставя се да заври.
След това котлонът се намаля, покрива се с капак и се оставя да къкри, докато патладжанът омекне.
Накрая по желание се поръсва с магданоз....
30 Дек.
Нахут с гъбиНакиснете нахута от предната вечер във вода, след това сменете водата и го сложете да се свари до пълно омекване. Отцедете го от водата, като не е нужно да отделяте люспите на нахута....
14 Август
Как да си сварим великденските яйца?Не забравяйте да почистите добре яйцата преди да ги сварите. Най-лесно това става, като ги сложите за няколко минути в хладка вода, след което всяко едно се забърсва внимателно с кърпа....
08 Април
3
Как да си сварим царевица?Може да се използва и за директна консумация – само трябва да се свари, да се посоли и е готова. Варенето на царевицата е много важен момент от приготвянето ѝ....
18 Ноем.
Нахут с пилешка каймаИзчакайте да изври алкохолът и сложете подправките в яхнията.
Налейте малко вода, колкото да покрие продуктите.
Намалете котлона и варете до готовност на нахута....
25 Април
Пикантен нахут с патладжаниНарежете патладжаните, поръсете ги със сол и ги оставете да се отцедят от горчилката.
Отцедете предварително накиснатия за 1 нощ във вода нахут и го сварете за 30 минути или докато омекне....
11 Септ.
Варен нахут с каймаИзцеждаме нахута от консервата и го добавяме към останалите продукти.
Добавяме доматеното пюре, солта и карамфила и разбъркваме отново....
03 Дек.
Нахут на фурнаНакиснете нахута за 1 нощ в подсолена вода. Изплакнете го, залейте го със студена вода. Кипнете и варете 10 минути на умерен огън.
Прехвърлете леко омекналия нахут в глинен гювеч с капак....
21 Август