Gotvach.bg»Съвети»Как да си сварим царевица?

Как да си сварим царевица?

Rossi StoyanoffRossi Stoyanoff
Администратор
243
Как да си сварим царевица?
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
Практичен аксесоар за вашия дом:
Абсорбатор за премахване на миризми от хладилник InnovaGoods
22.00 лв.

Царевицата е изключително вкусен и хранителен зеленчук, който може да се използва за направата на супи, различни ястия със зеленчуци и месо, както и салати. Може да се използва и за директна консумация – само трябва да се свари, да се посоли и е готова. Варенето на царевицата е много важен момент от приготвянето ѝ.

Хубаво е да варите царевицата в несолена вода, а самата сол добавете или 5 минути преди свалянето от котлона или направо след като извадите кочаните. Избирайте винаги млада царевица, която се вари за 20-тина минути, защото по-старата царевица може да се вари и 2 часа.

Готовността на царевицата може да проверите, като пробиете едно зърно с вилица. Най-лесно ще е да варите царевицата на кочани, които след това много лесно се консумират.

Може да покриете кочаните с листа от царевицата, защото така вкусът ще бъде още по-приятен и наситен. Затиснете ги с чиния, сложете капак и варете до готовност. Сервирайте царевицата топла, като освен да я посолите може да я намажете с малко масло.

Друг вариант е да сварите царевицата на зърна. За целта трябва да махнете зрънцата от кочана и ги пуснете във вряща вода. Варете до омекване, извадете с решетъчна лъжица и ги отцедете добре от водата. След това може да сервирате като гарнитура към различни ястия.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

5
Общо гласували: 1
51
40
30
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен