Много от нас са израснали със спомена за купа юфка със сирене за закуска, защото това беше една от най-сервираните закуски в детските градини. Там юфката се поднасяше поръсена със сирене и захар, но когато решите да приготвяте юфка вкъщи, може сами да изберете дали да оставите познатия сладко-солен вкус или да заложите само на едното.
Варенето на юфка е изключително лесно и с него могат без проблеми да се справят дори и начинаещите готвачи.
Обикновено на самата ѝ опаковка е упоменат начинът на приготвяне, но ако липсват указания, следвайте нашите.
Един литър вода или прясно мляко се кипват. Към тях се прибавя щипка сол, 250 г юфка (обикновена или домашна юфка) и малко масло или зехтин. Юфката се вари на тих огън до готовност, което е около 3-4 минути за домашна юфка и 5-6 минути за обикновената юфка от магазина.
Обикновено сварената юфка се поднася с натрошено сирене и захар, но може да проявите въображение и да гарнирате сварената юфка по ваш вкус. Още рецепти с юфка може да намерите на нашия сайт.
Коментари