Как се прави перлена захарНа Люси Евтимова е с добавка на брашно, а по-точно: Към 3 супени лъжици захар се прибавя 1 с. л. брашно, разбърква се до паста, така се да се задържа в ръката, да е лепкава, прехвърля се върху хартия за печене и върху малко...
Хляб с маяСлед изваждане увиваме хляба с мая в памучен месал за 10 мин да отпочине и омекне.
Добър апетит!...
Селски хляб с маяПечем хляба до готовност, ако не сте сигурни кога е готова проверете с клечка.
Рецептата за селски хляб е изпълнена!...
Хляб със Суха маяПече се в загрята фурна на 180 градуса 20-30 мин.
Може да пробвате с клечка дали е изпечен.
Хлябът със Суха мая е готов....
Безглутенов хляб с маяОставете хляба да втаса и след това изпечете в загрята на 200 °C фурна за около половин час.
Готовият домашен хляб без глутен се вади върху решетка, за да изстине....
Лесен хляб без маяЗа този лесен хляб без мая купа смесваме двата вида брашно. Добавя се сол, захар, сода за хляб и семена микс....
Овесен хляб с жива маяКогато е готов домашният хляб, покрийте с кърпа и го оставете да изстине.
Овесеният хляб с жива мая е много вкусен....
Ръжен хляб с жива маяМоже да отнеме поне час, ако са две хлебчета, а ако е един диетичен хляб - до два часа.
Ръжения хляб с жива мая напръскайте с вода и завийте с кърпа....
Домашно приготвен хляб без маяПече се в предварително загрята на 180 градуса фурна. Преди да го извадите , проверете с шишче дали е опечен отвътре. Когато по шишчето не остава тесто, можем да извадим хляба....
Икономичен селски хляб с маяПравим кръстосани разрези с остър нож през втасалото тесто. Слагаме нашия селски хляб да се пече. Печем около 25 минути хляба.
Оставяме готовия икономичен селски хляб с мая напълно да се охлади преди да го разрежем....
Хляб с мая и семенаИзвадете готовия хляб с мая и семена, завийте в памучна кърпа и оставете да се охлади....
Соден домашен хляб с маяОформете го и прехвърлете содения хляб в тава, покрита с хартия за печене.
Оставете да втаса още 30 мин.
Печете содения домашен хляб с мая в предварително загрята на 200°C фурна за 20-25 мин....
Домашен хляб със суха маяСлед това оформете един или два хляба и ги поставете върху тавичка, покрита с хартия за печене, и отново оставете да втаса за около 30-40 мин....
Видове мая за хляб. Каква да изберем?В много рецепти за печене на хляб и питки присъства мая за хляб. Тук възниква въпросът От кой вид мая е най-добре да се използва? Защото в приготвянето на хляб тази съставка е важна точка....
Моят домашен хляб със суха маяСъвет: Не покривайте моя домашен хляб със суха мая, когато го извадите от фурната, а просто го оставете да се охлади на стайна температура....
Пухкав селски хляб със суха маяПоръсете селския хляб с малко брашно и го оставете за още час (или до удвояване на обема) на топло.
Печете пухкавия селски хляб със суха мая в предварително загрята на 180°фурна ~ 25 мин....
Селски хляб на пещ с маяВтасалият за пореден път хляб хванете с плоскостта, върху която се намира, и обърнете в тавата във фурната. Напръскайте стените със вода и затворете вратата....