Селски хляб с маяСелски хляб с маясложите направете няколко разреза с остър нож. Когато слагате да печете питката сложете на дъното на фурната малка тавичка с вода за да има влага при печенето. Печем хляба до готовност, ако не сте сигурни кога е готова проверете с клечка. Рецептата за селски хляб е изпълнена!...
Селски хляб с маяСелски хляб с маяна 200 градуса. Правим кръстосани разрези с остър нож през втасалото тесто. Слагаме нашия селски хляб да се пече. Печем около 25 минути хляба. Оставяме готовия селски хляб с мая напълно да се охлади преди да го разрежем....
Хляб със Суха маяХляб със Суха маяМаята се смесва с малко прясно топло мляко, за да се активира, и с 1 с.л. брашно. В тава се прави ваничка от брашното. Млякото трябва да е топло, но не горещо. Слагат се всички продукти и се омесва меко тесто...
Лесен хляб без маяЛесен хляб без маяЗа този лесен хляб без мая купа смесваме двата вида брашно. Добавя се сол, захар, сода за хляб и семена микс. Разбърква се сместа, прибавяме олио, кисело мляко, вода и с вилица се разбърква на топка лепкаво тесто...
Как се прави бирена мая?Как се прави бирена мая?
13 Септ.
Mariana
Бирената мая е една от най-препоръчваните хранителни добавки. Тя има високо съдържание на витамини от B групата, освен това в нея се срещат и големи количества минерали като натрий, манган, желязо и други. И тъй...
Как се прави суха мая?Как се прави суха мая?
30 Март
Mariana
употребата на мая при замесването на тестото за тях. Маята е онази важна съставка, която кара хлябът да бухва, прави питката мека като памук и кара кифличките направо да се топят в устата ви. Тя съдържа милиони малки...
Как се прави жива мая?Как се прави жива мая?
24 Ноем.
Mariana
Живата мая представлява концентрирана маса от дрожди. Именно на нея се дължи процесът на втасване на тестото и на нея дължим пухкавите и мекички хлябове, кифли, питки и др. Маята се разделя на два вида – мая по...
Турски плосък хляб без маяТурски плосък хляб без маяградуса фурна с включена вентилация. Хлябът се изпича доста бързо, така че внимавайте да не изгори (за около 20 минути турският плосък хляб е идеално изпечен)....
Домашно приготвен хляб без маяДомашно приготвен хляб без мая
01 Февр.
Ели
отвътре. Когато по шишчето не остава тесто, можем да извадим хляба. Завиваме го с леко влажна кърпа и го оставяме да престои за малко....
Домашен хляб със суха маяДомашен хляб със суха мая
20 Март
Росица
, като замесваме меко тесто. Оставяме го отново да втаса за около 2 часа (на стайна температура, ако е много топло, може да ви е необходимо по-кратко време за втасване). След това оформете един или два хляба и ги...
Видове мая за хляб. Каква да изберем?Видове мая за хляб. Каква да изберем?В много рецепти за печене на хляб и питки присъства мая за хляб. Тук възниква въпросът От кой вид мая е най-добре да се използва? Защото в приготвянето на хляб тази съставка е важна точка. Трудно е да се отговори...
Хляб с маслини, розмарин и суха маяХляб с маслини, розмарин и суха маяАктивира се маята, като се разбърква в хладката вода със захарта. Щом бухне, се замесва тесто и оставяме да втаса 30 минути. Тестото се разтила на кръгла питка. В средата се поставят нарязани без костилки маслини и се...
Хляб от сиренки с извара без маяХляб от сиренки с извара без маяОт дадените продукти (без сирене) се омесва меко нелепнещо тесто. Оставя се за 15 минути да си отпочине. Разточете тестото на 1 път (или го разделете на 2 топки, които разточвайте поотделно) на дълга тънка кора...
Бял хляб с жива мая в хлебопекарнаБял хляб с жива мая в хлебопекарназакриете течността. Натрошете маята. Задайте желаната от вас програма за хляб (при мен е втора програма за 2.17 часа). Пуснете и затворете капака. Готовия хляб оставете леко да изстине вътре в хлебопекарната, а след това завийте в памучна кърпа....
Маслинов хляб със зехтин и суха маяМаслинов хляб със зехтин и суха мая
26 Юни
1
Никола
Съставките се слагат по поредността им в хлебопекарна. Програмата е за бял хляб. Докато тестото се меси, нарежете маслините и ги прибавете във тестото. Изчакайте хляба да се изпече, след това извадете, за да изстине. Една много лесна и вкусна рецепта....