Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кога да използваме зехтин вместо олио?Кога да използваме зехтин вместо олио?
21 Февр.
Да започнем от зехтина....
Как да си направим домашно орехово олио или зехтинКак да си направим домашно орехово олио или зехтин
14 Юли
Накрая се филтрира, за да се избистри и съхранява в контейнери....
Рокада: Царевичното олио било по-полезно от зехтинаРокада: Царевичното олио било по-полезно от зехтина
08 Февр.
За сравнение – студенопресованият зехтин е свалил лошия холестерол с едва 3.5 на сто....
Чесново олиоЧесново олио
11 Февр.
Скилидките се слагат в буркан да го напълнят до половината. Догоре се налива олио и бурканът се съхранява затворен в хладилник. Предимства: винаги имате подръка изчистен чесън в каквито ви трябват количества....
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
ОлиоОлио
17 Юни
Pure зехтинът представлява смес от рафиниран и нерафиниран зехтин, а Pomace се прави от маслинено кюспе посредством химична екстракция....
Паста Алио олиоПаста Алио олио
18 Април
5
Чесънът и лютата чушка, нарязани на ситно се запържват в зехтина. След като чесъна си промени цвета се вади от зехтина с решетъчна лъжица. Прибавя се босилекът, овкусява се със солта....
Баница с олиоБаница с олио
16 Март
След като се смеси всичко хубаво започваме с ръка да месим и да добавяме другата част от брашното. Замесваме меко тесто, което делим на 6 топки....
Алио е олиоАлио е олио
06 Март
Загрейте зехтина в голям тиган и добавете счукания чесън. След като добие леко златист цвят, го извадете и добавете в съда всички зелени подправки. Разбъркайте, докато си пуснат аромата на слаб огън....
Баница без олиоБаница без олио
07 Март
Намазняваме я отдолу, за да не загори и слагаме първата кора. Намазваме я добре със млечната смес и така редим всяка следваща кора. Много е важно да не оставяме сухо по корите....
Козунак с олиоКозунак с олио
03 Април
3
Внимаваме да не се препекат....
Патладжани в олиоПатладжани в олио
24 Септ.
Поръсете ги със сол и оставете да се отцедят от горчилката. След това ги измийте и подсушете. В тенджера налейте толкова оцет, колкото да покрие патладжаните....
ЗехтинЗехтин
30 Януари
2
Съхранявайте зехтина на сухо и тъмно място, при температура не по-висока от 20 градуса. Най-подходящи за неговото съхранение са стъклените съдове....
Как да съхраняваме броколи?Как да съхраняваме броколи?
31 Януари
Ето защо е добре да знаете как можете да го съхранявате за по-дълго време: Съхраняване на броколи в хладилника В най-добрия случай е добре да консумирате броколито непосредствено след закупуването му, но ако плановете...
Как да съхраняваме тученицаКак да съхраняваме тученица
01 Март
Тученицата не може да се замразява или да се съхранява за по-дълъг период от време. Хубаво е да се яде непосредствено след като се откъсне или да се съхранява в хладилник в отделението за зеленчуци....
Как да съхраняваме динятаКак да съхраняваме динята
22 Май
2
Как да съхранявате диня 1. За да съхранявате ненарязаните дини, дръжте ги на стайна температура от 18 до 20 градуса....
Как да съхраняваме крушиКак да съхраняваме круши
18 Ноем.
Крушите се съхраняват по-трудно от ябълки, тъй като имат по-малък срок на устойчивост към температурните промени и влажността....
Как да съхраняваме картофи?Как да съхраняваме картофи?
09 Септ.
Картофите се съхраняват на сухо и тъмно, а също така проветриво място, което е недостъпно за студовете. Най-добре се съхраняват картофите в мазе, тъй като там няма постоянна светлина....
Как да съхраняваме морковиКак да съхраняваме моркови
26 Август
По-зрелите и стари моркови са с по-твърда текстура и се съхраняват най-добре. Как да съхраняваме моркови в хладилник?...
Как да съхраняваме тиквичкиКак да съхраняваме тиквички
22 Юни
Варените тиквички се съхраняват в хладилник до два, три дни. Пържените и маринованите издържат в хладилник максимум до пет дни....
Как да съхраняваме сланинаКак да съхраняваме сланина
06 Май
Още от нашите прабаби е останала технологията на съхраняване на сланина. Тя трябва да бъде добре осолена и поставена в дървени съдове....
Как да съхраняваме сиренеКак да съхраняваме сирене
11 Февр.
2
Можете да съхранявате сиренето в пластмасова кутия. Преди да нарежете сиренето, изплакнете ножа с гореща вода. Така сиренето няма да се троши и ще се съхранява много по-дълго....
Как да съхраняваме фрешКак да съхраняваме фреш
26 Юли
Ако смятате да го съхранявате, добавете в него малко лимонов сок, за да се запази светлият цвят на фреша. Ако много добре затворите съда с фреша, можете да го съхранявате в хладилник до 24 часа....