Здравословен заместител на сладкитеАко сте страстни почитатели на сладкото сложете и двете лъжици мед вътре във сместа, а след като се изпекат отгоре може да ги намажете и с още една.
Пекат се на 200 градуса в предварително загряна фурна....
Тиквички с галета на фурнаОтгоре се посипват с галета и се поливат навсякъде със струйка зехтин.
Пече се на 180 градуса до хубаво зачервяване....
Картофи с галета на фурнаНастъргания ситно лук разпределете на дъното на добре намазнената тава, в която ще печете.
Картофите и галетата сипете в плик. Раздрусайте го, за да може всяко картофче да се оваля....
Панирано пиле с галета на фурнаПодредете бутчетата в тава, застлана с домакинска хартия, и изпечете панираното пиле в загрята фурна на 200 градуса до хрупкава златиста коричка.
Панираното пиле с галета на фурна е много вкусно....
Има ли заместител на маята за хляб?Опитайте отново, вкусът е уникален на този хляб. Има леко кисел вкус.
Този хляб е много по-здравословен от широко разпространения днес хляб.
Приготвянето на живата закваска отнема около седем дена....
Течната сметана има ли заместител?Когато прясното мляко се използва като заместител на течната сметана при приготвянето на тестени изделия и сладкиши, трябва леко да се завиши количеството на сухите съставки....
Галет с черешиГалетът не е нужно да гони перфектната кръгла форма на обикновения пай, така че тавата е без значение.
Редят се плодовете, ръси се със захар на вкус и се подгъват крайчетата....
Галет с гъбиВъншните части на тестото се прихлупват върху плънката. Внимателно се прехвърля галетът в тавата....
Галет с тиквичкиСвиваме краищата, печем соления пай на 180°C за около 30 минути.
След това наръсваме с настърган кашкавал и запичаме.
Готовия галет с тиквички поръсваме с пресни подправки....
Галет с доматиПече вкусния галет се в предварително загрята на 180°С фурна за около 45 минути.
Изваждате галета с домати и оставяте да изстине....
Галет с кайсииРазбира се, че е съвсем възможно да не се приготвя франджипан, тогава ще се получи по-беден на вкус Галет с кайсии/праскови, сливи, като начинът на изработка на тестото си остава същ, по избор е....
Тиквеник с галета и лешнициВ купа смесваме захар, канела, галета и начукани ситно лешници. Тиква се почиства, обелва от кората и рендосваме на едро ренде....
Милинки с галета и сиренеСмесва се разтопено масло и мас заедно с галета и се разбърква на средно гъста каша. Намазваме отгоре милинките и печем в загрята фурна нс 180 градуса до зачервяване....
Торта с галета и сметанаПрибавете смлените орехи, галетата, рома и брашното. Отново разбъркайте. Изсипете готовата смес в две форми и ги изпечете в загрята на 240 градуса фурна....
Галет с червен лукЗагрейте фурната на 220 градуса.
Разделете бутер тестото на 4 еднакви кръга. Притиснете краищата им с пръсти. Охладете за 10 минути....
Бретонски галет с шункаКакто повечето френски рецепти, така и тази е изготвена от семпли на вид продукти, но си има своите специфики и тънкости, за да бъде крайният резултат автентичен и най- важното успешен....
Галет с горски плодовеПечем сладкия галет в предваритилно загрята фурна на 180°C за 50 минути.
По-желание след като изпечем галет с горски плодове, може да полеем с топинг....
Пълнозърнест галет с черешиЗаделете малка част от яйцето за намазване на борда на галета.
Замесете меко маслено тесто, което увийте в стреч фолио и сложете в хладилник за 20 минути....