Gotvach.bg»Съвети»Има ли заместител на маята за хляб?

Има ли заместител на маята за хляб?

Има ли заместител на маята за хляб?

Маята за хляб може да се замени със жива закваска.

Квасът е открит в Египет. Това е първоначалната форма на познатата ни днес мая за хляб.

В миналото хлябът се е приготвял с квас. Вкусът на хляба, който е приготвен с квас, е по различен от този, с който сме свикнали.

Хлябът с квас става много по-пухкав.

Приготвянето на хляба с квас изисква повече време и усилия. Но вкусът на хляба, който се получава, си заслужава всичко това. Ако сте решили да пробвате да заместите маята със жива квас трябва да сте много търпеливи и постоянни.

Живата квас не става за един ден. Понякога не се получава, но това не трябва да ви отчайва. Опитайте отново, вкусът е уникален на този хляб. Има леко кисел вкус.

Този хляб е много по-здравословен от широко разпространения днес хляб.

Приготвянето на живата закваска отнема около седем дена. Тя се затопля и подхранва всеки ден. В миналото са приготвяли така хляба, но един път в седмицата.

Така се приготвяли по няколко хляба на един път. Оставали са малко от закваската, за да си направят нова след това от нея.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Изпрати