Gotvach.bg»Съвети»Има ли заместител на маята за хляб?

Има ли заместител на маята за хляб?

Има ли заместител на маята за хляб?
Комплект за готвене от 9 части-29%
Качество без компромис:
Комплект за готвене от 9 части
193.84 лв.
137.10 лв.

Маята за хляб може да се замени със жива закваска.

Квасът е открит в Египет. Това е първоначалната форма на познатата ни днес мая за хляб.

В миналото хлябът се е приготвял с квас. Вкусът на хляба, който е приготвен с квас, е по различен от този, с който сме свикнали.

Хлябът с квас става много по-пухкав.

Приготвянето на хляба с квас изисква повече време и усилия. Но вкусът на хляба, който се получава, си заслужава всичко това. Ако сте решили да пробвате да заместите маята със жива квас трябва да сте много търпеливи и постоянни.

Живата квас не става за един ден. Понякога не се получава, но това не трябва да ви отчайва. Опитайте отново, вкусът е уникален на този хляб. Има леко кисел вкус.

Този хляб е много по-здравословен от широко разпространения днес хляб.

Приготвянето на живата закваска отнема около седем дена. Тя се затопля и подхранва всеки ден. В миналото са приготвяли така хляба, но един път в седмицата.

Така се приготвяли по няколко хляба на един път. Оставали са малко от закваската, за да си направят нова след това от нея.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Рейтинг

3
Общо гласували: 1
50
40
31
20
10
Дай твоята оценка:

Коментари

Този съвет още не е коментиран. Бъди първият, който ще остави коментар към него:Анонимен