Gotvach.bg»Статии»Кое за какво е полезно»Заместители на сиренето

Заместители на сиренето

редакция:
веган сирене, алтернатива на сиренето

Здравословното хранене е избор на все повече хора днес. Основната му цел е прочистване на тялото от натрупаните токсини, следствие на употребата на месо и месни продукти. Храните от животински произход съдържат прекалено голямо количество протеини, които са нужни на тялото за правилното му функциониране, но са трудно смилаеми.

За щастие съществуват алтернативни продукти, които осигуряват на организма нужните му вещества, като в същото време имат многобройни здравословни ползи. Ще се спрем на алтернативните варианти на един от млечните продукти, а именно - широко застъпеното в нашата кухня сирене.

Алтернативни продукти на сирената от животински произход

Алтернативните сирена от растителен произход значително надвишават като бройка сирената, произведени от мляко и всеки може да избере любимия си вкус. Заедно с това ще получи търсеното полезно действие. Да разгледаме някои възможности.

сирене от кашу е алтернатива на сиренето

Ядкови сирена - същност и предимства

Ядковото сирене е продукт от концентрирани белтъчини, растителни мазнини, соли, витамини и минерали, получен след биохимични промени в резултат на действието на пробиотик.

Възможностите за вариации при веган сирената са многобройни и дават различни интересни вкусове, както и различна текстура - меко или съвсем твърдо. Всички притежават отлични вкусови и ароматни качества.

Пробиотичното ядково сирене създава приятно и неочаквано многообразие от вкусове и аромати. То действа благотворно с полезните бактерии, грижещи се за чревната ни флора.

тофу е добра алтернатива на сиренето

Това е храна, изпълнена с живот и показва приятния вкус на живота чрез природните дарове. Био суровините в него говорят достатъчно за здравословните му ползи, но нека споменем някои.

Тези сирена са богати на витамин В, ензими, протеини и фибри, които увеличават енергийните запаси на тялото, дават полезни бактерии и не вредят на природата.

Един страхотен продукт от соя е сиренето тофу. То се прави от пресечено соево мляко. Не се усеща почти никакъв аромат и вкус и затова е подходяща добавка към други храни, чиито аромати поема.

Протеините, омега -3 мастните киселини, минералите и антиоксидантите, които съдържа, го представят като здравословна алтернатива на сиренето от животински произход. То предпазва от остеопороза, рак на гърдата и влияе благотворно върху неприятната симптоматика при менопауза.

В азиатската кухня го ползват за нискокалоричните супи, салати и всякакви вегански ястия.

Вижте още:

- Как се прави веган сирене от кашу;

- Растително сирене от шамфъстък.

Facebook
Любими
Twitter
Pinterest