Gotvach.bg»Избрани Колекции»От Какво се Прави Маята за Хляб
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest

Маята представлява концентрирана маса от дрожди. Както всички знаем се използва за приготвянето на хляб и различни други тестени изделия....


Няма как да се насладите на вкусна питка с масло или да похапнете от любимия си тутманик, без да замесите тесто, което да бухне с помощта на маята...

Най-характерно за обредния хляб е, че той обикновено се прави в кръгла форма, на пита....

Необичайното в случая е, че белгийското пиво се прави от хляб....

Скандално е българският хляб да се прави основно от хлебопекарски смеси и замразени заготовки, тъй като произвеждаме зърно в излишък, а го изнасяме...

от чили: Съдържа галангал, лаймова кора и паста от скариди;
- Корейска гочуджанг: Прави се с ферментирали соеви зърна и червено чили на прах;
-...

Охлаждане и сервиране на банановия хляб
След като банановият хляб е изпечен, извадете го от фурната и го оставете да се охлади във формата за около...

За да направим квас за хляб от лимец, са ни необходими 35 г пълнозърнесто брашно от лимец - смляно, и 50 мл изворна вода....

Освен това в него се съдържа голямо количество кофеин, което го прави подходящ заместител на кафето....

Маята за хляб може да се замени със жива закваска.
Квасът е открит в Египет....
Рейтинг
3.8
Общо гласували: 4
50
43
31
20
10
Дай твоята оценка: