Пилешки пържоли от бяло месо на скараПоставят се пилешките пържолки и първите 5 минути не се пипат, а се оставят да образува хубава коричка, така че да стане на ленти от скарата.
Печем от двете страни....
Сочни пържоли от конско месоКонското месо се измива и почиства от жили и ципи, ако има някъде. Режете на сравнително тънки пържоли и ако имате окрехкотител или чукче ги начукайте леко....
Пържоли от говеждо месо със зеленчуциВзимаме пръстен гювеч и на дъното нареждаме 3 пържоли. Върху тях слагаме задушените зеленчуци и нарязаните пушени гърди.
Отгоре нареждаме останалите пържоли и заливаме с виното....
Пържоли от свинско каре на грилИзмиваме и почистваме месото, след което го нарязваме на парчета с големината на филийки.
Намазваме пържолите с подправката за барбекю и ги оставяме за час в хладилник, за да се овкуси добре месото....
Свински пържоли от контрафиле на фурнаСлед това махаме фолиото и печем още макс 15 минути до зачервяване или докато свинските пържоли от контрафиле на фурна ви се сторят апетитни и готови....
Пилешки пържоли от бут на фурнаВадим и поставяме отгоре на всяка пържола по един или два слайса кашкавал и отново поставяме във фурната.
Допичаме до желания загар.
Пилешките пържоли от бут на фурна са готови....
Пържоли от свинска плешка на фурнаНарязани свински пържоли се поръсват със сол и черен пипер от двете страни.
Поставят се една до друга в голяма тава, без да се застъпват, за да могат да се изпекът равномерно....
Пържоли на камъкИзмитам пепелта с метличка (обикновено импровизирана от клоните на някое дърво) и с помощта на метличка или четка намазваме обилно със зехтин.
Посоляваме пържолите и ги печем....
Пържоли на фурнаПържолите се начукват с чукче. Наредете ги в тава, поръсете с черен пипер и разтопената мас. Оставете ги в хладилник да престоят 3-4 часа.
След това ги посолете, залейте с виното и изпечете в силна фурна....
Пържоли на барбекюМежду пържолите слагайте да се запекат и парчетата лук. Поднесете готовите пържоли на барбекю с гарнитура от свежа салата....
Пържоли на скараМесото се начуква със сол и черен пипер.
Оставя се в маринатата от червеното вино, лукът който е настърган и подправката за скара за около час - час и половина.
После се пече върху скарата....
Пържоли на рулаРазбъркайте и разпределете сместа върху пържолите. Навийте ги на рула и ги увийте в тънко отрязани парчета сланина. Стегнете рулата с конец.
В тиган с малко мазнина изпържете до зачервяване рулата....
Пържоли от морунажНай-важното условие, което трябва да спасите, е да си набавите прясна риба. Тя се почиства от вътрешностите, главата, люспите и перките.
Измива се на течаща вода и се подсушава леко....
Пържоли от карфиолПържоли от карфиол - вкусна и лесна рецепта, която ще се хареса не само на вегетарианците.
Почистете карфиола от листата, измийте го и разрежете на две....
Патешки пържоли на скараПечем от едната страна, като от време на време поливаме с марината.
Когато са готови, обръщаме и продължаваме по същия начин до готовност.
Поливането с марината го правим, за да останат пържолите сочни....
Пуешки Пържоли на ФурнаОставяме ги на топло.
Изваждаме мазнината от пърженето и прибавяме към останалото олио, двете супени лъжици уиски.
Прибавяме след това течната сметана и оставяме сосa леко да се задушава, докато се сгъсти....
Пържоли на халогенна фурнаСлага се на студено място за 4 часа, като през това време месото периодично се размесва.
След това пържолите се отцеждат от маринатата и се пекат на горната скара на халогенна фурна при максимална температура....
Соеви пържоли на фурнаВ намазнена тавичка добавяме почистените и нарязани на едро гъби и лук, добавяме и "месото" ни.
Слагаме подправките, олиото и бирата. Печем в загрята фурна без фолио до готовност.
Да ви е сладко!...
Лимонови пържоли на скараСложете пържолите в тава. Смесете всички останали съставки и овкусете пържолите. Оставете ги да се мариноват за два часа или повече, като от време на време ги обръщате.
Отцедете ги, като запазите маринатата....
Телешки пържоли на тиганПотопете всяка пържола в брашно и сложете да се пържи в незалепващ тиган със загрята мазнина. Може да залеете с малко вино по време на пърженето....