Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Подправете лаврака като истински шеф готвачВ Италия ястията с лаврак се поднасят с охладен ризлинг. Най-добре си подхожда с бяло вино.
Зелените подправки са едни от най-подходящите при приготвянето на лаврак....
06 Дек.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Готви като истински шеф със съветите от НОВА КетъринНОВА Кетъринг има прекрасен екип от кулинари и експерти готвачи....
30 Август
2
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Ястията, които един шеф готвач никога не би поръчал в ресторантТоп кулинарите предпочитат по-засукани и интересни, новаторски и запомнящи се ястия, когато посещават ресторант....
12 Януари
Как да аранжираме ястията за детето, за да предизвикаме интереса му към хранатаАранжиране на детски ястия за рожден ден
На детско парти няма как да не украсите масата. Особено ако е дългоочакван рожден ден....
23 Окт.
Аранжиране и поднасяне на празнични ястияМного хора биха се съгласили, че поднасянето и аранжирането на различни ястия, особено ако има празничен повод, си е истинско предизвикателство....
23 Дек.
1
Пилешко Ала Шеф ВенциОставяме го да заври и непрекъснато бъркане 4-5 мин. Изливаме в тавата.
Печем още 10 мин.
За украса ползваме чеснов сос, пресен зелен лук и магданоз....
12 Май
Истински исторически факти, звучащи като измислениТъжното е, че те са истински, макар и често пренебрегвани от учебниците по история. Ето и най-бруталните от тях, които могат да ви накарат да се радвате, че сте се родили в настоящето....
18 Юли
Шеф готвачи разкриват тайните на вкусния беконСлед като мине това време беконът вече е готов - режете на ленти и приготвяте по собствен вкус заедно с различни ястия. Чакането е малко неприятно, но ако веднъж опитате ще разберете, че си заслужава....
16 Януари
Истински селски маруднициВ купа смесете киселото мляко със захарта и содата, разбъркайте и оставете да шупне.
През това време отделно си разбийте яйцата с вилица много добре. След като млякото шупне, добавете яйцата и разбъркайте....
09 Юни
Истински портокалов сокОт общо 7 кг плод се получиха 5 литра истински портокалов сок.
Никаква вода, никаква захар. Само чист плодов портокалов сок. Е струваше си!...
27 Дек.
Истински домашни меденкиЗа тези истински домашни меденки чукваме яйцата в дълбока купа и ги разбиваме заедно със захарта с помощта на миксер.
Добавяме олиото, разтопения мед, канелата и содата, угасена с оцета, към разбитите яйца....
03 Септ.
3
Истински домашен кашкавалСлед като започне да завира прибавяме солта.
Прибавяме лимонената киселина и бъркаме непрекъснато, докато течността започне да става на парцали и жълта....
28 Септ.
14
Истински сметанов сладоледСместа се сипва в пластмасов съд и млечният сладолед се оставя във фризера за три часа, като докато се охлажда, се разбърква няколко пъти.
Истинският сметанов сладолед е готов....
28 Май
Истински крем БрюлеПреди да поднесете истинския крем Брюле, поръсете с кафява захар и карамелизирайте с кухненска горелка.
Този класически сметанов крем трябва да бъде студен с хрупкава захарна коричка.
Да ви е сладко!...
03 Юни