Термолон - безвредният помощник в кухнятаЕдна от особеностите на термолона е в това, че при неговото производство не се използва перфтороктановата киселина (PFOA) и това покритие не съдържа политетрафторетилен (PTFE)....
Сладка пита за първи стъпчициМаята се разтваря в топлата вода, оставя се за 1-2 мин. През това време пресяваме брашното в удобен съд за месене, правим кладенче по средата и поставяме всички продукти (без 1 жълтък, който ще отделим за намазване на питата...
Капама като за първи пътСвинското месо се нарязва на пържоли, леко се начуква и се овкусява с черен и червен пипер и майорана. С черен и червен пипер се овкусяват и пуешките бутчета. Престояват най-малко 2 часа така.
Отделят се листа от зелето...
Кюфтенца с бял сос - първи видОт каймата правя малки кюфтенца, които овалвам в брашно. В тенджера слагам вода и сол, щом заври пускам кюфтетата.
Варя 20 минути. Изваждам кюфтенцата и прецеждам бульона. В друг съд слагам маслото, запържвам лука, като...
Този помощник в кухнята лекува! Вижте каквоТрадиционна медицина невинаги признава различните алтернативни методи за подобряване на здравето. Такива обаче безспорно съществуват и със сигурност могат да помогнат значително за подобряването на самочувствието.
Важно...
Рибник в кораЗапържете ситно нарязания лук, поръсете с малко сол и с червен пипер и разбъркайте със счуканите орехи, малко черен пипер и резенчета лимон....
Шаран в кораТака приготвената рибена кора се маже с мазнина и се пече.
Поднася се топло....
Сладкиш с лимонова кораРазбиват се яйцата със захарта, добавя се прясното мляко, ванилия, разтопено масло и настъргана кора от лимон.
Разбърква се добре и на части се прибавя брашното, смесено с бакпулвера....
Мъфини с портокалова кораЗахарта се разбива с яйцето, после се добавят киселото мляко и останалите продукти.
Пече се на 180 градуса за 25 минути.
На вид не са много красиви, но са много вкусни....
Печен шаран в кораОставя се да престои 20 минути и се разточва на тънка кора.
Намазва се с мазнина и върху нея се слага шаранът. Намазва се с мазнина и се загъва във формата на рибата....
Бобена салата в кораОт бутер тестото изрязвате квадрати 10 х 10 см .
Обръщате купички за карамел с дъното нагоре и го облепвате с алуминиево фолио.
Върху него слагате бутер парчетата и изпичате с сгорещена фурна.
Овкусявате боба,...
Пиле в хлебна кораРазточете тестото върху набрашнена повърхност и поставете пилето в центъра на кората....
Кекс с лимонова кораРазбийте до побеляване жълтъците със захарта и добавете при непрекъснато бъркане млякото, пресятото с бакпулвера и содата брашно и лимоновата кора и захаросани корички....
Агнешко бутче в кораЧесънът се нарязва на малки пръчици. Месото се набожда с остър нож и в получените дупчици се набожда чесънът. Поръсва се със сол и пипер, слага се в тавичка и се намазва с маслото. Слага се да се пече в загрята фурна на 180...
Памук-хлебче без кораОсвен, че по този начин хлябът става много мек и вкусен, той е и атрактивен на вид с млечно-белия си цвят и липсата на твърда покривна кора....
Пуканки с портокалова кораСмесват се меда, канелата и настърганата кора.
Загрява се до кипване и така престоява 15 секунди като след това в нея се разтопява маслото....
Отвара от дъбова кораВ касерола сложете 1 супена лъжица сушена дъбова кора (от вътрешната част на кората) и залейте с 1 чаена чаша дестилирана вода и лимоновия сок....
Ванилови мъфини с лимонова кораВ купа разбиваме яйцето със захарта, добавяме олиото, киселото мляко, пресятото брашно с бакпулвера, ванилията и лимоновата кора.
Получената смес насипваме до 3/4 от обема на хартиени формички за мъфини....
Турски кекс с лимонова кораРазбърква се хубаво и се рендосва лимоновата кора.
Изсипва се в намазнена форма за кекс и се пече в загрята фурна на 180 градуса. Като първите 20 минути капакът на фурната не се отваря....
Златен кекс с лимонова кораКато бъркаме непрекъснато, сипваме млякото, брашното, бакпулвера, ванилията, лимоновата кора и разбитите на сняг белтъци.
Разделяме тестото на 3 части и към едната прибавяме какаото....