Търсене в сайта
Морски даровеМорските дарове и техният дъх на морски бриз често са свързвани с приятните емоции на лятото....
Задушени морски даровеВ тиган запържваме както марките дарове, така и лука и чесъна за около 3-4 минути.
След това добавяме доматите и маслините и оставяме за около 10-15 минути на тих огън....
Пържени морски даровеВ моя случай морските дарове включват опашки от кралски скариди, ядки от черна мида, зеленоуста мида с черупката, филе от треска....
Морски дарове се сервират върху ледНай-лесно се приготвят морски дарове, те са идеален вариант да поднесете изискано ястие на неочаквани гости. Скаридите е добре да се бланшират в продължение на 3-5 минутки, ако се продават замразени, но сурови....
Кремсупа от морски дарове1. За бульона почистете зеленчуците и ги накълцайте. Запържете в малко зехтин за 10 минутки на тих до умерен огън. Сложете костите и глава от риба и обелките от скариди.
Налейте водата, овкусете със сол и увеличете огъня...
Морски дарове със зеленчуциОставяме така за около 5 минути, като отстраняваме капака и прибавяме морските дарове и сол на вкус.
Разбъркваме всичко и оставяме още за около 5-6 минути със затворен капак....
Джамбалая с морски даровеЗагряваме зехтина в тиган на умерен огън и в него лука за около 3-4 минути. Добавяме целината, чушката, чесъна, джинджифила, лютия червен пипер, сладкия червен пипер и ориза. Увеличаваме температурата. Запържваме за още 2...
Морски дарове в маслоГответе няколко минути до порозовяване на морските дарове.
Внимавайте да не ги препържите, защото ще станат жилави.
Поднесе с добре изстудено бяло вино....
Фидеуа с морски даровеСложете морските дарове да се запържат от двете страни.
Овкусете с подправките, разбъркайте и сипете виното. Оставете да къкри 15 минути. Сложете пастата и долейте около 200 мл вода....
Пица с морски даровеНаредете морските дарове върху пицата. Отгоре поръсете със счукания чесън и магданоз. Сипете и останалата 1 с.л. от мазнината.
Печете пицата за около 5-10 минути или докато стане готова....
Паеля с морски даровеВ тиган се загрява около 2 лъжици зехтин. Запържват се скаридите и рибата от всички страни. Овкусяват се със сол и пипер и се изсипват в друг съд.
В същия тиган се сипва още малко зехтин и се запържват лукът и чушките...
Ризото с морски даровеДобавете морските дарове, запържете за 3 минути и прибавете 3 ч.ч. вода и ориза.
Оставете ориза да се свари за 20 минути на по-слаб огън....