Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Разкошното Маскарпоне - хапвайте го, но с едно наумКремообразната текстура на сиренето Маскарпоне е идеална за гарнитури, печени десерти, особено италианските като Тирамису и дори за макаронени изделия. Небцето може да пожелае богатия вкус на Маскарпонето, въпреки че...
14 Юни
Mлечен сос за спагетиПродължете да бъркате соса за спагети, докато се посгъсти млечния сос и добавете подправките на вкус.
Залейте порция спагети с така приготвения млечен сос.
Mлечният сос за спагети е готов....
17 Април
4
Mлечен домашен крем с ягодиСмества се оставя да ври на бавен огън, като постоянно се разбърква.
След 15 минути се отстранява....
08 Януари
С едно наум по празниците! Ето най-коварният вид алкохолНе е много ясно дали има пряка връзка с опияняването, което се случва при хората по време на коледните тържества, но точно в навечерието на Коледа и на Новогодишните празници университетът от Брайтън, Великобритания, публикува...
26 Дек.
Неугледна, но вкусна бисквитена тортаС помощта на белачка, настържете шоколада върху тортата, а отгоре подредете мандарините.
Тортата се оставя в хладилника за няколко часа да стегне. Да ви е сладко!...
27 Ноем.
Пържени, но вкусни картофени кюфтетаПържените, но вкусни картофени кюфтета са много вкусни.
Добър апетит!...
23 Септ.
Баница със сирене, но сладкаСвалете от котлона и оставете сиропа за баницата със сирене да изстине.
Нарежете на парчета и полейте със сиропа. Оставете сиропираната баница за няколко часа.
Баницата със сирене, но сладка е готова!...
03 Дек.
Имай едно наум, ако някой от приятелите ти се държи така!Има няколко сигурни знака, които ви показват, че трябва да стоите далеч от определен тип хора. За да не се опарите и разкайвате после, вижте в галерията ни с какви хора е нужно да сте предпазливи.
Такива хора може да срещнете...
14 Март
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Вкусни, но позабравени! Закуските от едно време (ГАЛЕРИЯ)С навлизането на западните стоки и популяризирането на така наречените суперхрани много от навиците ни започнаха да се променят, включително и закуската.
Ако донеотдавна повечето от нас похапваха сутрин баничка...
30 Юни
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Бърза, но вкусна баница от стар хлябОставете баницата да престои 15-тина минути така, за да поеме добре яйцата.
Загрейте фурната на 200 градуса и печете баницата от хляб до готовност.
Бързата, но вкусна баница от стар хляб е страхотна!...
14 Септ.
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаНаправете кладенче, чукнете в него едно по едно яйцата и добавете солта и прясното мляко.
Замесете тесто и го оставете на студено за около 30 минути....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеНай-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....
27 Януари
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли