Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Разкошното Маскарпоне - хапвайте го, но с едно наумРазкошното Маскарпоне - хапвайте го, но с едно наум
14 Юни
Кремообразната текстура на сиренето Маскарпоне е идеална за гарнитури, печени десерти, особено италианските като Тирамису и дори за макаронени изделия. Небцето може да пожелае богатия вкус на Маскарпонето, въпреки че...
Mлечен сос за спагетиMлечен сос за спагети
17 Април
4
Продължете да бъркате соса за спагети, докато се посгъсти млечния сос и добавете подправките на вкус. Залейте порция спагети с така приготвения млечен сос. Mлечният сос за спагети е готов....
Mлечен домашен крем с ягодиMлечен домашен крем с ягоди
08 Януари
Смества се оставя да ври на бавен огън, като постоянно се разбърква. След 15 минути се отстранява....
Лесно, но вкусно тирамисуЛесно, но вкусно тирамису
09 Септ.
Насладете се на това лесно, но вкусно тирамису....
С едно наум по празниците! Ето най-коварният вид алкохолС едно наум по празниците! Ето най-коварният вид алкохол
26 Дек.
Не е много ясно дали има пряка връзка с опияняването, което се случва при хората по време на коледните тържества, но точно в навечерието на Коледа и на Новогодишните празници университетът от Брайтън, Великобритания, публикува...
Неугледна, но вкусна бисквитена тортаНеугледна, но вкусна бисквитена торта
27 Ноем.
С помощта на белачка, настържете шоколада върху тортата, а отгоре подредете мандарините. Тортата се оставя в хладилника за няколко часа да стегне. Да ви е сладко!...
Пържени, но вкусни картофени кюфтетаПържени, но вкусни картофени кюфтета
23 Септ.
Пържените, но вкусни картофени кюфтета са много вкусни. Добър апетит!...
Баница със сирене, но сладкаБаница със сирене, но сладка
03 Дек.
Свалете от котлона и оставете сиропа за баницата със сирене да изстине. Нарежете на парчета и полейте със сиропа. Оставете сиропираната баница за няколко часа. Баницата със сирене, но сладка е готова!...
Имай едно наум, ако някой от приятелите ти се държи така!Имай едно наум, ако някой от приятелите ти се държи така!
14 Март
Има няколко сигурни знака, които ви показват, че трябва да стоите далеч от определен тип хора. За да не се опарите и разкайвате после, вижте в галерията ни с какви хора е нужно да сте предпазливи. Такива хора може да срещнете...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Вкусни, но позабравени! Закуските от едно време (ГАЛЕРИЯ)Вкусни, но позабравени! Закуските от едно време (ГАЛЕРИЯ)
30 Юни
С навлизането на западните стоки и популяризирането на така наречените суперхрани много от навиците ни започнаха да се променят, включително и закуската. Ако донеотдавна повечето от нас похапваха сутрин баничка...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Бърза, но вкусна баница от стар хлябБърза, но вкусна баница от стар хляб
14 Септ.
Оставете баницата да престои 15-тина минути така, за да поеме добре яйцата. Загрейте фурната на 200 градуса и печете баницата от хляб до готовност. Бързата, но вкусна баница от стар хляб е страхотна!...
Лек, но много вкусен крамбъл с ябълкиЛек, но много вкусен крамбъл с ябълки
28 Окт.
Лекият, но много вкусен крамбъл с ябълки е готов....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Направете кладенче, чукнете в него едно по едно яйцата и добавете солта и прясното мляко. Замесете тесто и го оставете на студено за около 30 минути....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Най-добре е да измервате температурата с кухненски термометър, но ако нямате, измерете с кутрето си - потопете и ако ви е добре в топлото мляко, но без да ви пари, значи това е правилната температура....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....