Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Суджук на фурнаПоставяме суджука в съд и изсипваме бирата, държим, докато кипне.
Изваждаме го и нарязваме на парчета....
03 Април
Печен суджук на фурнаСуровите суджуци се освобождават от канапа /в случай че има такъв/.
Слагат се в съвсем оскъдно намазнена тава и се напръскват леко с вода....
26 Окт.
Печен суджук на гребенПресните подкови със суджук внимателно разточваме с точилката без натискаме прекалено, за да не се скъса обвивката.
След това с остър нож нарязваме през около два сантиметра, без да се реже напълно....
23 Ноем.
Сладки Линцер за празника на влюбенитеДа ви е сладко с моите сладки Линцер за празника на влюбените!...
15 Февр.
Пармезанови гризини за празника на влюбенитеС ръце се омесва гладко тесто, покрива се със стреч фолио и се оставя за час на хладно.
Тестото се разточва на правоъгълна кора, нарязва се на ленти и се завиват на фитили....
13 Февр.
Печен домашен суджук на грилНаправете хоризонтални разрези на суджука, без да стигате до края.
Изпечете го за кратко на грила от двете страни.
Поднесете с подходяща гарнитура и чаша червено вино.
Печеният домашен суджук на грил е готов....
01 Ноем.
2
Картофи със суджук на фурнаДобавете ги към картофите и суджука и разбъркайте добре с нарязаните домати.
Поръсете с всички подправки, долейте бирата и 1 ч.ч. вода....
02 Април
2
Суджук на тиган със салата от булгурДобавя се олио, ябълков оцет и сол на вкус.
Разбърква се и сервираме салата с нарязана на кръгчета суджук. Лесна и вкусна вечеря!...
22 Септ.
Свински суджук с чесънСвинските суджуци с чесън оставяме на проветриво място докато изсъхнат....
11 Дек.
Домашен суджук с ориз и месо на фурнаИнтересното при това ястие е, че оризът изчезва в крайния резултат и сякаш ядете по-мек и лек суджук, понеже оризът е поел мазнината на месото....
28 Януари
Домашен суджук по рецепта на Бон АпетиОформяме суджуци, които слагаме да съхнат на хладно и проветриво място – поне 3 седмици.
Вкусен домашен суджук - идеално мезе за червено вино!...
23 Януари
Суджук от дивечОтделяйте отделните суджуци чрез усукване на червото. Сложете ги върху кухненския плот и ги притиснете с нещо тежко.
Трябва да престоят с тежестта 2 дни, след което се окачват на проветриво място....
06 Март
5
Суджук по селскиС конец завържете краищата на суджуците и ги провиснете да се сушат на хладно и проветриво място.
Валират се с точилка през 1-2 дена. Суджукът по селски трябва да е готов след 24 до 48 дни....
29 Март
8
Приготвят 60-метров суджук за Празника на горнооряховския суджукРекорден 60-метров суджук, приготвен по традиционна рецепта, ще зарадва жителите и гостите на град Горна Оряховица, където този уикенд ще се проведе празника на суджука....
27 Май
Спагети със суджук и зеленчуциСпагети със суджук и зеленчуци - непретенциозни, но много вкусни....
03 Юли
Класически домашен суджук с кимионОставяме суджука на сухо и проветриво място да съхнат.
През 3-4 дни се разточват, за да станат плоски.
Класическият домашен суджук с кимион е готов....
28 Дек.
1
Домашен суджук с пушен пиперТази рецепта за домашен суджук с аромат на пушен пипер е едно страхотно мезе за вино и ракия....
03 Февр.
Свински суджук с прясно зелеСушат се на проветриво място две седмици.
След като поизсъхнат, се пушат 5-6 дни на 25 градуса в домашна сушилня....
05 Дек.
Суджук с боб в гювечеНа дъното на гювечетата слагаме по 2 филийки пушена сланина и разпределяме фасулената смес от горе. Подреждаме суджука ветрилообразно.
Слагаме в студена фурна на 200 градуса за един час....
29 Февр.
6
Домашен суджук с овче месоОкачваме суджуците и оставяме да съхнат на сухо, студено и проветриво, подобно на другите сушени меса.
Домашен суджук с овче месо сервираме с домашно вино. Наздраве!...
24 Дек.
Картофи със суджук в гърнеСуджука също нарежете едро и го добавете в гърнето. Посолете всичко и поръсете с черен и червен пипер.
Залейте всичко с винено-доматената смес.
Сложете да се пече с капака на 250 градуса около 1 час....
16 Март
Суджук от конско месоЗавържете краищата на отделните суджуци, като първо завържете с връвта единия край, след това със същата връв другия край и подгънете във формата на подкова.
Закачете суджуците да съхнат....
07 Януари
2
Суджук от магарешко месоКогато се прави суджук от магарешко месо, то трябва да има и част сланина, тъй като самото месо е много сухо.
Сланината, която трябва да сложим към месото, е 300-400 грама на килограм магарешко....
06 Март
Ловджийски суджук от КлисураСместа се омесва добре и се разстила на пласт, дебел 10 см. Оставя се да престои на хладно място 10-12 часа.
След това с нея се пълнят червата, като се усукват през 10-15 см....
07 Март