Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Косми и хлебарки в топлите витрини на магазинитеКосми и хлебарки в топлите витрини на магазините
06 Май
1
Онези от нас, които нямат време да приготвят нещо топло всяка вечер, често прибягват до готовата храна в топлите витрини на магазините....
Как да подредим витрина на магазинКак да подредим витрина на магазин
27 Март
Колкото по-интересна и хващаща окото е вашата витрина, толкова повече това ще се отрази на оборота ви....
Кюстендилски зелникКюстендилски зелник
14 Окт.
3
Който не е опитвал Кюстендилски зелник, губи много!...
Кюстендилски милинкиКюстендилски милинки
22 Януари
Редим по края на тавата, като от време навреме намасляваме в олио ръцете. Между топчетата ръсим сирене на вкус. Покриваме тавата с найлон и я поставяме на топло във фурната включена на 20 градуса....
Марината за меса на скараМарината за меса на скара
12 Март
1
Като вариант добавям сусамови семена, мед, чили на прах или Tabasco в зависимост от настроението. Разбира се, можете да запържете месото в тигана вместо на скарата....
Кавърма по КюстендилскиКавърма по Кюстендилски
04 Юни
1
Запечете за около 10-15 мин във фурна загрята на 180°C. Сервирайте кавърмата, като на всяка порция трябва да има по едно яйце. Кавърмата по Кюстендилски е готова....
Праз по кюстендилскиПраз по кюстендилски
13 Септ.
Задушаваме нарязаното на парченца месо в олиото и го изваждаме. В същата мазнина задушаваме нарязаните на ленти чушки и ситно нарязания праз. Добавяме месото, поръсваме с черен, червен пипер и сол....
Клафути с кюстендилски черешиКлафути с кюстендилски череши
01 Юли
Поръсете клафутито с кюстендилски череши с пудра захар и сервирайте....
Пиле с домати по КюстендилскиПиле с домати по Кюстендилски
26 Ноем.
2
Пилето се измива и се слага цялото или на порции, за да се задуши в мазнината до златисто. След това се посолява и се прибавят нарязаните на едро домати. Задушат се до омекване....
Пица с готово тесто от магазинаПица с готово тесто от магазина
16 Март
1
Печем за 20-25 минути в загряна фурна на 180-200 градуса....
Внасят бракувани домати от ГърцияВнасят бракувани домати от Гърция
26 Април
Зеленчукопроизводителят от Сандански Георги Кафтанов коментира пред медиите, че от съседна Гърция се внася много бракувана продукция – основно домати....
Сос за печени месаСос за печени меса
27 Април
1
Прибавят се лимонът, почистен от кората и семките и нарязан на кръгчета, виното, захарта и черният пипер. Сосът се посолява и се вари 20 минути, след което се заливат печеното месо....
Пълнена тиква с месаПълнена тиква с меса
20 Ноем.
Когато е готова пълнената тиква с меса, махам фолиото и разрязвам по дъгите на тиквата на парчета заедно с плънката (хубаво е с някаква по широка лопатка да я извадите от тавата цяла в поднос, но внимателно, за да не се разпадне...
Желиращ бульон от месаЖелиращ бульон от меса
04 Дек.
Приготвените телешки кости се насичат на дребно и се варят в подсолена вода....
Сос за варени месаСос за варени меса
17 Окт.
Яйцата, сварени по-твърди, се настъргват и се прибавят към готовия сос за варени меса....
Кафяв сос за месаКафяв сос за меса
03 Април
Брашното препечете до зачервяване в сух тиган на котлона, като непрекъснато бъркате. Започнете да доливате към препеченото брашно бульон от варенето на месото, като непрекъснато разбивате....
Сос за печени месаСос за печени меса
27 Април
1
Прибавят се лимонът, почистен от кората и семките и нарязан на кръгчета, виното, захарта и черният пипер. Сосът се посолява и се вари 20 минути, след което се заливат печеното месо....
Кюстендилски зелник с праз и чушкиКюстендилски зелник с праз и чушки
26 Ноем.
6
Вземайте по 2 кори, намажете ги с разтопено масло, разпределете от плънката с яйца и мляко и завийте на руло. Редете рулата, като започнете от вън на вътре....
Кюстендилски зелник с праз и чушкиКюстендилски зелник с праз и чушки
26 Ноем.
6
Вземайте по 2 кори, намажете ги с разтопено масло, разпределете от плънката с яйца и мляко и завийте на руло. Редете рулата, като започнете от вън на вътре....
Великани бродили в КюстендилскоВеликани бродили в Кюстендилско
17 Април
Невероятна легенда за великани се носи из село Пастух, община Кюстендил. Разказът обаче не се дължи само на измислици, но и на факти. Скелетът с гигантски размери е намерен при прокопаването на канал пред малък параклис...
Kои подправки подхождат на различните месаKои подправки подхождат на различните меса
19 Май
Дълго време професионалните готвачи и дори прости домакини използват различни подправки, които не само придават изискан вкус на готовото ястие, но и оказват благоприятен ефект върху тялото. Трудното е да си представите...
Пикантен кетчуп за печени месаПикантен кетчуп за печени меса
01 Август
Пикантният кетчуп за печени меса е готов....
Меден сос за печени месаМеден сос за печени меса
10 Ноем.
Меденият сос за печени меса е чуден....
Апетитно пикантна глазура за месаАпетитно пикантна глазура за меса
11 Май
Ще бъдете очаровани от крайния резултат и вкусовите качества на печеното. Кайсиите измиваме добре и обелваме кожата....
Варени меса с хрянов сосВарени меса с хрянов сос
20 Дек.
Нарежете месото на порции и го сварете в подсолена вода. Сервира се залято с разтопеното масло и хряновия сос, поръсено с нарязан на ситно магданоз....