Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Косми и хлебарки в топлите витрини на магазинитеОнези от нас, които нямат време да приготвят нещо топло всяка вечер, често прибягват до готовата храна в топлите витрини на магазините....
06 Май
1
Как да подредим витрина на магазинКолкото по-интересна и хващаща окото е вашата витрина, толкова повече това ще се отрази на оборота ви....
27 Март
Кюстендилски милинкиРедим по края на тавата, като от време навреме намасляваме в олио ръцете.
Между топчетата ръсим сирене на вкус.
Покриваме тавата с найлон и я поставяме на топло във фурната включена на 20 градуса....
22 Януари
Марината за меса на скараКато вариант добавям сусамови семена, мед, чили на прах или Tabasco в зависимост от настроението.
Разбира се, можете да запържете месото в тигана вместо на скарата....
12 Март
1
Кавърма по КюстендилскиЗапечете за около 10-15 мин във фурна загрята на 180°C.
Сервирайте кавърмата, като на всяка порция трябва да има по едно яйце.
Кавърмата по Кюстендилски е готова....
04 Юни
1
Праз по кюстендилскиЗадушаваме нарязаното на парченца месо в олиото и го изваждаме.
В същата мазнина задушаваме нарязаните на ленти чушки и ситно нарязания праз.
Добавяме месото, поръсваме с черен, червен пипер и сол....
13 Септ.
Клафути с кюстендилски черешиПоръсете клафутито с кюстендилски череши с пудра захар и сервирайте....
01 Юли
Пиле с домати по КюстендилскиПилето се измива и се слага цялото или на порции, за да се задуши в мазнината до златисто.
След това се посолява и се прибавят нарязаните на едро домати. Задушат се до омекване....
26 Ноем.
2
Внасят бракувани домати от ГърцияЗеленчукопроизводителят от Сандански Георги Кафтанов коментира пред медиите, че от съседна Гърция се внася много бракувана продукция – основно домати....
26 Април
Сос за печени месаПрибавят се лимонът, почистен от кората и семките и нарязан на кръгчета, виното, захарта и черният пипер.
Сосът се посолява и се вари 20 минути, след което се заливат печеното месо....
27 Април
1
Пълнена тиква с месаКогато е готова пълнената тиква с меса, махам фолиото и разрязвам по дъгите на тиквата на парчета заедно с плънката (хубаво е с някаква по широка лопатка да я извадите от тавата цяла в поднос, но внимателно, за да не се разпадне...
20 Ноем.
Желиращ бульон от месаПриготвените телешки кости се насичат на дребно и се варят в подсолена вода....
04 Дек.
Сос за варени месаЯйцата, сварени по-твърди, се настъргват и се прибавят към готовия сос за варени меса....
17 Окт.
Кафяв сос за месаБрашното препечете до зачервяване в сух тиган на котлона, като непрекъснато бъркате.
Започнете да доливате към препеченото брашно бульон от варенето на месото, като непрекъснато разбивате....
03 Април
Сос за печени месаПрибавят се лимонът, почистен от кората и семките и нарязан на кръгчета, виното, захарта и черният пипер.
Сосът се посолява и се вари 20 минути, след което се заливат печеното месо....
27 Април
1
Кюстендилски зелник с праз и чушкиВземайте по 2 кори, намажете ги с разтопено масло, разпределете от плънката с яйца и мляко и завийте на руло.
Редете рулата, като започнете от вън на вътре....
26 Ноем.
6
Кюстендилски зелник с праз и чушкиВземайте по 2 кори, намажете ги с разтопено масло, разпределете от плънката с яйца и мляко и завийте на руло.
Редете рулата, като започнете от вън на вътре....
26 Ноем.
6
Великани бродили в КюстендилскоНевероятна легенда за великани се носи из село Пастух, община Кюстендил. Разказът обаче не се дължи само на измислици, но и на факти. Скелетът с гигантски размери е намерен при прокопаването на канал пред малък параклис...
17 Април
Kои подправки подхождат на различните месаДълго време професионалните готвачи и дори прости домакини използват различни подправки, които не само придават изискан вкус на готовото ястие, но и оказват благоприятен ефект върху тялото.
Трудното е да си представите...
19 Май
Апетитно пикантна глазура за месаЩе бъдете очаровани от крайния резултат и вкусовите качества на печеното.
Кайсиите измиваме добре и обелваме кожата....
11 Май
Варени меса с хрянов сосНарежете месото на порции и го сварете в подсолена вода. Сервира се залято с разтопеното масло и хряновия сос, поръсено с нарязан на ситно магданоз....
20 Дек.