Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Супа от ракОризът се сварява в млякото. Прибавят се месото от рак и бульонът, а след това и сметаната. Загрява се.
Подправя се със сол и черен пипер.
Рибната супа се сервира поръсена със зелен лук.
Супата от рак е готова....
25 Дек.
Домати, диня и червен грейпфрут пазят от рак на простатаИзследователският екип подчертава, че доматите имат само превантивен, не и лечебен ефект....
18 Септ.
Рак бургерът на Спондж БобЗа тези много апетитни веган бургери в чопър се смесват всички продукти за кюфтетата.
От сместа се оформят 2 кюфтета и се приготвят в тиган в малко зехтин, похлупени с капак, до потъмняване.
Обръщат се от другата...
15 Април
Пълнено авокадо опашка от ракРазрязаното на половина авокадо се издълбава и вътрешността се нарязва на малки кубчета.
Смесва се с опашките от раци, солта, зехтина, изцедения лимонов сок и нарязаният на ситно копър.
С тази получена смес се пълни...
23 Януари
Картофи ще ни пазят от ракНов вид картофи ще предпазва хората от рака и старостта. Японски учени създадоха новия сорт, който съдържа голямо количество антиоксиданти, най-ценните от тях - полифенолите.
Полифенолите са тези, които са способни да...
23 Дек.
1
Бръчките пазят от рак на кожатаКазват, че един от най-важните критерии за женската красота е идеалната кожа и гладкото лице. Появата на първите бръчки, най-често в зоната на очите, в повечето случаи предизвиква уплаха, а в някои случаи и сериозна истерия...
19 Март
Български качамакКипва се 1.800 л вода с млякото, олиото, солта и се изсипва брашното. Бърка се постоянно.
Вари се и едновременно с това се разбива с тел в продължение на 10 мин.
Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер...
20 Януари
12
Храни, които пазят от рак на гърдатаВсе повече се увеличава броя на заболелите от рак на гърдата жени. За по-сигурна превенция от коварното заболяване прочетете следната статия.
Освен редовните прегледи, ежедневното ви меню също може да ви предпази от...
14 Август
Лазаня по българскиСлед 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин....
26 Април
Традиционен Български ГювечДесетина минути преди изваждането му от фурната се прибавят останалите домати, нарязани на едро....
05 Февр.
21
Шакшука по българскиПатладжаните и чушките се нарязват на парченца, доматите са белени и нарязани на кубчета от консерва.
В тенджера или дълбок тиган се загрява олиото. Когато загрее, се сипват доматите, чушките и патладжаните....
09 Дек.
Шот Български флагАлкохолните напитки трябва да са добре охладени (мастиката да е на кристали).
За да се получи на пластове, добавяме съставките една по една в указания ред..
Наливаме ги бавно с помощта на малка лъжичка....
20 Януари
Български ябълков пайПресява се в купа брашното, смесваме с бакпулвера, разтопеното масло, захарта и яйцето. Разбърква се добре с вилица, докато се разтопи захарта. Добавя се по малко от брашното и се замесва меко тесто, което да не лепне....
01 Окт.
Вкусен български козунакМлякото се загрява заедно с олиото и захарта. Отстранява се да се поохлади. Към пресятото брашно се прибавят останалите продукти и шупналата мая.
Замесва се меко тесто което се измесва с разтопената мас, докато на места...
01 Май
Традиционен български сладкишЗамесете тесто от брашното, жълтъците, маслото, пудрата захар и маята. Увийте го в пергаментова хартия и го оставете на хладно за 2-3 часа.
След това го разстелете в намазнена и набрашнена тавичка и го сложете да се изпече...
14 Март
3
Тирамису по българскиРазделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко.
Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
24 Февр.
13
Тортия по българскиКартофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета.
Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
08 Януари
30
Български коледни сладкиПресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Направете по средата кладенче и в него сипете предварително леко разбитото с обикновената и ваниловата захар яйце.
След това добавете маслото и омесете гладко тесто...
17 Дек.
1
Традиционен Български КачамакСложете българския качамак да се пече за около 15 минути на високи градуси.
Поръсете го с червен пипер.
Щом се охлади Традиционният Български Качамак, го разрежете на парчета и му се насладете....
29 Юни
Тортия по българскиКартофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета.
Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
08 Януари
30
Тирамису по българскиРазделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко.
Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
24 Февр.
13
Български коледни сладкиПресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Направете по средата кладенче и в него сипете предварително леко разбитото с обикновената и ваниловата захар яйце.
След това добавете маслото и омесете гладко тесто...
17 Дек.
1
Традиционни домашни български ястияКюфтетата със сос са вкусно традиционно българско ястие....
21 Март
1