Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Домашен конфитюр от прасковиНасипвате врелия конфитюр в бурканчета и обръщате с капачката надолу, но без да се варят!
Домашният конфитюр от праскови е готов....
25 Април
Приготвяне на домашно ГХИВинаги купувам от магазина ГХИ, въпреки че във фризера ми задължително има 500 г поне домашно краве масло.
На скоро обаче моя колежка каза, че сама си го прави и с нейни напътствия направих и аз в кукъра - Philips....
21 Окт.
Важни правила при приготвянето на птицисе приготвя месото от птици е важно да се каже, че то намира широко приложение не само в стандартната, но и в детската и в диетичната кухня....
28 Ноем.
Конфитюр от кайсии на фурнаКонфитюрът от кайсии се съхранява на хладно и тъмно място.
Пригответе конфитюр от кайсии на фурна и съхранете вкуса на лятото....
23 Януари
2
Конфитюр от дюли на резенчетаНа другия ден дюлите се слагат в леко сгъстен сироп, приготвен от захарта и водата, и се варят, докато сиропът се сгъсти като сироп за сладко.
Прибавя се лимонената киселина и след 1-2 минути се сваля от огъня....
20 Август
Юфка с конфитюр на фурнаКонфитюрът, за предпочитане по-гъст, се постава на няколко места.
Заливаме с прясно мляко, в което сме разбили яйцата и захарта. Печем в умерена фурна до готовност....
29 Юни
Конфитюр от праскови на фурнаОставете конфитюрът да изстине, насипете го в буркани, затворете ги и можете, ако желаете, да ги стерилизирате 7 мин....
16 Август
Конфитюр с дюлиИзмийте и обелете дюлите, почистете ги от семената, нарежете на резенчета и варете в сироп с малко захар /1 литър вода със 100 г захар/.
Варенето продължава 20 минути. Извадете дюлите и ги наредете в буркани....
06 Окт.
Конфитюр от нарязани на дребно смокиниСледя за желаната гъстота на конфитюра. 5 минути преди да е в готов вид му сложих и лимонтозуто. Оставих го за малко настрана.
После насипах топлото сладко в бурканчета, които затворих добре....
04 Юни
Домашен смокинов конфитюрНасипете в малки сухи бурканчета, докато е още горещ конфитюрът и ги обърнете с капачките надолу.
Не е нужно да ги стерилизирате.
Домашният смокинов конфитюр е готов....
03 Януари
1
Приготвяне на домашен бабекЕдна от рецептите за домашен бабек е с мащерка и семена от копър....
06 Февр.
3
Тиквен конфитюр с мандариниВ тази смес се добавя останалата захар и конфитюрът се вари до сгъстяване.
Добавя се маслото и готовият конфитюр се прелива в чисти сухи буркани, които се затварят веднага....
01 Февр.
Конфитюр от банани с аромат на цитрусиСлагат се на котлон да врят на слаб огън около 30 минути, като се разбъркват непрекъснато.
Около 5 минути преди да се свалят от котлона се прибавя и изцеденият сок от лимона....
22 Януари
Конфитюр от крушиРазсипете още горещия конфитюр от круши в затоплени сухи буркани и ги затворете с капачките. Съхранявайте бурканчетата на сухо и хладно място готовият домашен конфитюр....
27 Дек.
1
Конфитюр от кестениОбелете кората на кестените, прекарайте ги през сито или смелете с пасатор.
Поставете захарта и водата в тенджера и поставете на огъня....
07 Юли
1
Конфитюр от гроздеПриготвя се сироп от захарта и водата. Прибавят се зърната и се оставя да престои 1 - 2 ч. след това се вари до желаната гъстота на сиропа. При варенето пяната се обира непрекъснато....
20 Септ.
Конфитюр от хинапНалейте конфитюра в сухи буркани, затворете и обърнете докато са още горещи.
Конфитюрът от хинап е готов....
13 Януари
8
Конфитюр от тикваКонфитюрът ври докато сиропът се сгъсти като за сладко.
Изстудява се набързо....
21 Юли
2
Конфитюр от дюлиКонфитюрът се разпределя в сухи бурканчета, затварят се с капачки и се обръщат надолу. Оставят се така 24 часа на хладно място....
18 Окт.
5
Конфитюр от боровинкиКонфитюрът се разсипва в бурканчета.
Конфитюрът от боровинки се стерилизира 5 мин....
01 Май
Конфитюр от касисСипете всичко в тенджера, разбъркайте и оставете на умерен котлон да заври. Варете 5-10 минути.
Прехвърлете в купа и оставете за 1 нощ в хладилник.
Стерилизирайте 3 бурканчета от 200 г. Пасирайте плодовата смес....
12 Август
Конфитюр от аронияВарете конфитюра на слаб огън, докато хубаво се сгъсти. Накрая го разбъркайте с 1 с.л. лимонена киселина и го свалете от котлона.
След 8-10 минути го разсипете в сухи и затоплени бурканчета, докато е още горещ....
24 Ноем.
2