Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Зеленчуците, които се борят с ракаВижте 5 суперхрани, които успешно се борят с рака.
Броколи
Броколите съдържат сулфорафан, растително съединение, съдържащо се в кръстоцветните зеленчуци, което има мощни противоракови свойства....
18 Окт.
Естествени вещества в морковите борят ракаВсъщност морковите са изключително богати на витамини и минерали. Те съдържат уникална комбинация от захари, лесно разтворими белтъци, множество витамини А, В, В1, В2, Д, Е, К, РР....
18 Ноем.
Орехите борят рака на дебелото червоОрехите винаги са се славели като суперхрана. Смята се, че те предпазват от куп болести и неприятни състояния, включително рак на простатата, затлъстяване, вредни лъчения, диабет, високо кръвно налягане, депресия...
30 Май
Двете каши за закуска, които борят рака и сърдечните заболяванияТова растение съдържа голям брой хранителни вещества - например витамини (А и К), калций, желязо, фосфор, калий и магнезий.
Каква е ползата от такава каша за закуска?...
29 Юли
Кок-а-ликиНарежете пилето на малки порции и го запържете в маслото до придобиване на приятен златист загар.
Нарежете лука на тънки филийки и го запържете заедно с пилешкото месо за 3-4 минути.
Залейте лука и пилето с бульона...
03 Юни
А ла грузинска ачмаНарежете зелените подправки и спанака и смесете с кефир. Настържете на едро ренде козе сирене.
Намажете формата, в която ще печете с масло, разстелете лист лаваш, изсипете няколко лъжици сирене на дъното, разстелете парчета...
01 Юни
Дроб а ла СтрогановДробът се реже на малки тънки парченца. Посоляват се, запържват се в маслото и се смесват със запеченото на сух тиган брашно.
Лукът се реже на ситно и се запържва, добавя се към дроба. Добавя се сметаната и доматеното...
28 Юли
Супа а ла КриолаТова е топла супа от националната кухня на Перу. Изключително подходяща е за забързани домакини, защото се приготвя лесно и бързо.
Накълцайте лука и чесъна на много ситно, аз ги смилам в блендер.
Задушете в зехтина...
27 Март
Пиле а ла кремЗапочнете подготовката, като нарежете пилешките гърди на малки ивици.
Настържете лука и чесъна на ренде, гъбите - на филийки, чушките - на ленти и морковите на колелца.
В дълбок тиган на умерен огън разтопете маслото...
09 Февр.
Сьомга а ла аликантинаНакиснете за няколко часа сьомгата в марината.
Маринатата е приготвена от зехтина, лимонов сок, нарязания лук, черен пипер, сол, ивичките чушка и магданоз.
Извадете сьомгата 20 минути преди поднасяне, посолете и я...
17 Ноем.
Бьоф а ла модПочистете месото, ако е нужно и го начукайте леко. Нарежете сланината на ивички и ги оваляйте в смес, получена от всички счукани подправки.
Шпиковайте говеждото. Запържете скълцания лук леко в масло и добавете местото....
03 Окт.
Сладкиш А ла КристинаВ голяма купа се разбъркват брашното с гриса и бакпулвера. В отделна купа се разбиват яйцата със захарта и се добавя леко загрятото мляко с разтворения в него мед.
Така получената смес се добавя към сухата смес и се разбива...
28 Август
1
Спагети а ла путанескаЧесънът и аншоата се запържват в зехтина. Разбърква се добре. Добавя се чилито на прах, след 3 мин., каперсите и маслините. Оставя се соса да къкри на тих огън.
Прибавя се чесънът, босилекът, магданозът, солта и черният...
12 Април
Букатини а ла БоскайолаГъбите, ситно нарязани, се запържват заедно с чесъна. Прибавя се виното, доматите, солта и пипера. Задушава се около 15 мин.
В останалият зехтин се запържват пилешките гърди и кедровите ядки. Добавят се в соса заедно...
20 Март
Фокача а ла КаприТестото се замесва заедно с 1 с.л. от зехтина. Оставя се да втасва около 1 1/2 часа. Доматчетата се режат на тънки филийки и се оставят в гевгир да се отцеждат 10 мин.
Фурната предварително се загрява до 220 градуса....
16 Март
Кавърма а ла БенкаПодготовка на продуктите:
За тази любима селска гозба нарязвате пилешкото месо на кубчета - колкото кибрит, лука - на жулиени, но първо разполовен на две, чушките - на кубчета колкото нокът, гъбите - напречно, за да се...
05 Май
Октопод а Ла ГайегаНалейте в голяма тенджера обилно количество вода и я оставете да престои, за да се "изпари" хлорът от нея. Подсолете я с 3-те чаени лъжички сол и поставете на среден до силен огън.
Когато заври, хванете удобно октопода...
04 Ноем.
Спагети а ла боскайолаСварете спагетите. Междувременно загрейте зехтина в тиган, добавете нарязаните гъби и ги запържете за 5 минути.
Добавете чесъна и задушете за още 2 минути. Добавете сметаната, кипнете и след една минута добавете синьото...
24 Май
Паста а ла путанескаЗагрейте зехтина и запържете чесъна за 2 минути. Добавете аншоата, обезкостените маслини, каперсите и обелените и ситно нарязани домати.
Овкусете с кайенски пипер и задушете за 25 минути. Междувременно сварете спагетите...
23 Май
Ньоки а ла дженовезеКипнете млякото. Добавете гриса, като разбърквате непрекъснато. Намалете котлона и продължете да разбърквате за още 2 минути. Свалете от огъння.
Смесете с босилека, разбитите яйца, ситно нарязаните сушени домати, половината...
21 Май
Тиквички а ла калабрезеЗагрейте зехтина в голяма тиган. Добавете нарязаните лук и чесъна и задушете за 5 минути.
Добавете нарязаните тиквичките и ги задушете за още 4 минути.
Сипете бульона, добавете ригана и овкусете със сол и черен пипер...
09 Юни