Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Спанак за всички сезониСпанак за всички сезони
29 Февр.
Лукът се задушава в мазнината и се запържва заедно с каймата и подправките. Добавя се оризът с 2 чаши хладка вода. Добавя се доматеното пюре и нарязаният спанак. Задушава се 20-тина минути и накрая се добавя нарязаният...
Любимата паста на всички децаЛюбимата паста на всички деца
28 Дек.
Това наистина е Любимата паста на всички деца....
Зеленчукова кремсупа за всички вкъщиЗеленчукова кремсупа за всички вкъщи
29 Март
1
Тях си добавяме в зеленчуковата кремсупа за всички вкъщи преди похапване....
Козунаци - всички от едно тестоКозунаци - всички от едно тесто
18 Април
За козунака всички продукти трябва да бъдат на стайна температура. Пресейте брашното в по-голям съд, в които ще месите....
Вълшебни ябълкови палачинки за всички възрастиВълшебни ябълкови палачинки за всички възрасти
08 Ноем.
Сервирайте вълшебните ябълкови палачинки за всички възрасти със сладка или солена плънка....
Италиански кроасаниИталиански кроасани
29 Май
Италианските кроасани се пекат на 160 градуса за около 10-15 мин. Готовите кроасани се изваждат от фурната и се намазват със сладко от кайсии или течен мед....
Класически КроасаниКласически Кроасани
13 Май
5
Класическите Кроасани са много вкусни! Забележка: Маслената плочка трябва да е с размери 16х16 или 18х18 см....
Домашни кроасаниДомашни кроасани
19 Май
6
Нарязвате тестото на парчета с големина по избор, слагате от плънката и завивате във формата на кроасан. Може да намажете краищата на тестото с малко яйце....
Френски кроасаниФренски кроасани
29 Май
1
Второто яйце се разбива с малко вода и се намазва върху кроасаните. Френските кроасани се пекат 18 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса. Сервирайте със сладко или масло....
Виенски кроасаниВиенски кроасани
15 Септ.
11
Върху него следващата кора, после масло и така докато разточите всички. Върху последната не слагате масло. Внимавайте да няма много масло близо до краищата, защото ще ви излезе при точенето и ще ви развали кората....
Кифлички КроасаниКифлички Кроасани
09 Януари
Млякото, малко от него със захарта и маята се оставят да шупне. Прибавят се и останалото мляко, яйцата и маята. Меси се меко тесто, но да не лепне. В тава 1/2 час премесваме, правят се 6 топки, всяка топка се разстила...
Бутер кроасаниБутер кроасани
31 Окт.
Завийте тестото на кроасан. Всички кроасани подредете в намаслена и леко набрашнена тава. Намажете ги с разбито яйце. Поръсете със смлени ядки. По желание освен орехи можете да използвате и шоколадови стърготини....
Бадемови кроасаниБадемови кроасани
08 Март
Добавете всички продукти и замесете меко тесто. Готовото тесто разделете на 6 равни парчета. Оформете топчета. Разточете всяко на кръгъл лист....
Пълнозърнести кроасаниПълнозърнести кроасани
18 Март
Пресейте двата вида брашно със солта, добавете останалите продукти (без маслото) и замесете меко, еластично тесто. Оставете го 15-20 минути да си почине на топло и горазточете на тънка правоъгълна кора. Намажете кората...
Ананасови кроасаниАнанасови кроасани
07 Дек.
Тестото се разточва и са нарязва на ленти с широчина 2 сантиметра. Ананасовите шайби се режат на половинки, като всяка половинка се омотава с лента от тесто. Пекат се на 200 градуса до златисто. Мажат се с мед и се...
Медени кроасаниМедени кроасани
24 Юни
5
Нареждаме кроасаните на разстояние един от друг върху предварително намазнена тавичка и печем до готовност в загрята на 180 градуса фурна....
Домашни кроасаниДомашни кроасани
19 Май
6
Нарязвате тестото на парчета с големина по избор, слагате от плънката и завивате във формата на кроасан. Може да намажете краищата на тестото с малко яйце....
Френски кроасаниФренски кроасани
29 Май
1
Второто яйце се разбива с малко вода и се намазва върху кроасаните. Френските кроасани се пекат 18 минути в предварително загрята фурна на 220 градуса. Сервирайте със сладко или масло....
Всички мразят Преслава? Вижте причинатаВсички мразят Преслава? Вижте причината
02 Февр.
Всички в гилдията ѝ обърнаха гръб. Един по един всички нейни колеги решиха да излязат от живота ѝ. Преслава може и да е звезда номер едно в България, но няма с кого да сподели това щастие....
Как да направим вкусни кроасаниКак да направим вкусни кроасани
06 Май
Всички продукти се охлаждат преди месене на тестото, а подходящата температура по време на работа е около 15-16 градуса по Целзий....
Как да направим перфектните кроасани?Как да направим перфектните кроасани?
30 Януари
Предлагаме ви и оригинална рецепта за кроасани, от която може да получите около 12-14 кроасана....
Най-скандалните холивудски звездиНай-скандалните холивудски звезди
17 Януари
Въпреки това, нейният имидж на световно признат изпълнител остава непоклатим с времето и в настоящия момент скандалите са оставени на заден план....
Кроасани с шоколадКроасани с шоколад
04 Февр.
Поставете в тава и намажете отгоре всеки от кроасаните с разбитото яйце Загрейте фурната на 200 °C. Печете кроасани с шоколад около 25 мин или до придобиване на златист загар....
Домашни френски кроасаниДомашни френски кроасани
31 Януари
Мажем пак със яйцето домашните кроасани и печем на 200°C за 15, 20 мин. Звучи дълго и трудно, но всъщност е много лесно, просто отнема повече време. Добър апетит с моите домашни френски кроасани....
Торта с кроасаниТорта с кроасани
14 Януари
2
Тортата с кроасани е много сполучлива....