Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
БАБХ спипа 10 тона ГМО соя у насПредвижда се и глоба между 50 000 и 70 000 лева за юридическото лице....
22 Окт.
СояСоята принадлежи към семейството на бобовите растения и произхожда от Източна Азия. Тя е използвана като важен източник на протеини в Ориента в продължение на пет хиляди години. Соята е въведена в Западния свят през 20-ти...
15 Май
1
Мусака от сояСоята се сварява и отцежда от водата. Лукът и краставичките се нарязват на ситно, към тях се добавят и царевицата и свареният грах.
Соята се овкусява с подправките (като може да се сложат и други подправки).
След това...
13 Февр.
Българска пицаНай-напред пригответе съставките за пълнежа, като вместо шунка или салам може да използвате 10-12 филета аншоа или друг вид консервирана в масло риба.
Махнете костилките на маслините. Разбийте доматеното пюре с маслото...
03 Дек.
1
Българска лазаняЛукът и морковът се режат много на ситно. Най-добре ако имате чопър, да го използвате за тази работа.
Зеленчуците се слагат в тиган с малко мазнина и се запържват до омекване. След това добавяме каймата и изчакаме хубаво...
31 Януари
1
Българска мусакаВ маслото се задушават нарязаните на ситно морков, чушка и лук. Слага се месото и се разтрива с вилица, докато стане на трохи.
Добавят се обелените и нарязани на кубчета картофи, червен пипер, чубрица и сол.
Слага...
17 Септ.
2
Българска шункаЗалейте свинското филе със зелевия сок.
Сложете го да се вари с подправките до готовност.
След като уври, се отцежда, нарязва се и се поднася с горчица.
Може да се поднесе и студено.
Рецептата е от книгата Деветстотинъ...
14 Август
Печена соя с подправкиНакиснете соята от предната вечер във вода. На следващия ден я сложете с нова вода да се вари за 15 минути. След това се отцежда и се оставя да се поизсуши за няколко часа, като я разстелите в тава.
Оваляйте соята в смес...
15 Март
1
Диетична супа-топчета със СояСоята се залива с 2 с.л. вряла вода и се замесва както кайма за обикновени кюфтета заедно с яйцето, половината лук - настърган, разкиснат хляб и подправки на вкус.
Оформят се топчета, които се овалват в брашно (имайте...
10 Окт.
Цветен ориз със зелена сояВ дълбока тенджера сипваме 1.8 л вода да завира. През това време обелваме лука и чесъна. Почистваме тиквичката и червената чушка.
Накисваме измития ориз и зелена соя във вряща вода докато режем зеленчуците.
Лука,...
02 Окт.
Българска Добуш тортаЗадължително я оставете да престои до следващия ден, преди да разрежете българска Добуш торта....
27 Февр.
3
Традиционна българска салатаПо желание се гарнира традиционната българска салата с люти чушки....
14 Май
Сочна българска пицаАктивира се маята, като се разтваря в топла вода със захарта.
С останалите продукти и бухналата мая се замесва средно меко тесто.
Покрива се с кърпа, оставяме да втаса, докато удвои обема си.
Разделя се на 4 равни...
08 Януари
Класическа българска мусакаОбелваме и нарязвам картофите на дребни кубчета. В дълбок тиган загряваме олиото.
Добавяме в него ситно нарязаните лук и пиперка.
Като поомекнат, добавяме каймата и хубаво запържваме.
След това добавяме картофите...
26 Август
2
Българска медена питкаСлагаме маята в 25 мл топла вода заедно със захарта, щипка сол и 2 лъжици брашно. Разбъркваме хубаво , покриваме с кърпа и оставяме да шупне.
След като закваската шупне, я сипваме в брашното, добавяме разтопеното масло...
02 Окт.
Кюфтета Българска плескавицаМляното месо се омесва с подправките и настъргания кашкавал и се оставя да престои няколко часа в хладилника.
Оформят се кюфтета и се пекат на скара от двете страни.
Излизат около 8-10 кюфтета....
06 Януари
Традиционна българска закускаВ киселото мляко се разбърква содата за хляб, солта и захарта да шупне.
Сипва се с средата на брашното и замесваме меко нелепнещо тесто. Покрива се с кърпа и оставяме да се отпусне 30 минути.
С намаслени ръце късаме...
07 Февр.
3
Пържола Българска планинаВ чиния слагаме по една пържола, в/у нея редим резенчета доматки, наситнен магданоз и рендосано сирене - получаваме българския трибагреник.
За гарнитура по избор използваме пържени картофи, а за украса - чушле....
03 Март
5
Традиционна българска мусакаНека сега приготвим обичаната българска мусака, така както я знам от моята баба:
Нарежете лука, чушката и моркова на ситно. Запържете ги с олиото и каймата в тиган....
30 Януари
29
Българска лучена супаБългарска лучена супа доказва, че не е нужно едно ястие да съдържа много продукти, за да е вкусно.
Лукът се нарязва на тънки полумесеци. Задушава се в олиото и малко вода, докато омекне....
29 Ноем.
Българска тиквена супаОтнемаме от котлона българска тиквена супа, добавяме бучка масло и нарязания на ситно зелен лук....
08 Ноем.
Веган мусака с кайма от сояКартофите се измиват, обелват и нарязват на кубчета. Соевата кайма се накисва в две чаши топла вода.
Лукът и мотивът се почистват и белят, нарязват се на ситно или се стържат на едро ренде.
Смесват се всички продукти...
13 Март