Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Готвач.бг раздаде вторите си награди! Участвай и ти!Готвач.бг раздаде вторите си награди! Участвай и ти!
04 Февр.
2
Готвач.бг раздаде вторите си награди в ежемесечния си кулинарен конкурс. Този месец битката беше повече от оспорвана, продължавайки до последните минути на конкурса....
Youtube раздаде първите си наградиYoutube раздаде първите си награди
04 Ноем.
Световните агенции разгласиха, че популярният видеохостинг Youtube на компания Google вчера раздаде първите си музикални награди....
Раздадоха първите ХИП ХОП награди в БългарияРаздадоха първите ХИП ХОП награди в България
18 Февр.
Първите български хип хоп награди се проведоха вчера, като специално за събитието пристигна номинираният за „Грами" - американски рапър Сиско (Sisqo)....
Салата 3-ти мартСалата 3-ти март
03 Март
Сиренето отрязваме на две плочки. Слагаме го най-отгоре в салатната чиния. Под него слагаме ситно нарязания лук. Краставицата нарязваме под лек наклон и слагаме под лука. Домата нарязваме на полумесеци и го добавяме...
Апетитна пица Аз и ТиАпетитна пица Аз и Ти
04 Дек.
Подгответе си тавите през това време, като ги застелете със хартия за печене и нарежете колбасите и останалите продукти. Намажете хартията с олио и разпределете тестото по тавите....
Бисквити за 3-ти мартБисквити за 3-ти март
04 Март
легнали в тава на разстояние, защото омекват от топлината, и се слагат да се запекат на 15-тина минути на около 160 градуса (аз бях включила и горния, и долния реотан, но може би ако е само горният, ще запазят повече формата си...
Питка за 3-ти мартПитка за 3-ти март
02 Март
В последните 15 минути, покрийте питката с фолио, за да не потъмнява много отгоре и да си личат цветовете ѝ....
Ягодов чийзкейк Ро СиЯгодов чийзкейк Ро Си
21 Септ.
1
Бисквитите се смилат в блендер, заливат се с маслото и се слагат на дъното на форма за торта, притискат се леко и се слагат в хладилника да стегнат. През това време се приготвя кремът - изварата с пудрата захар се разбиват...
Пържоли Изяж си пръститеПържоли Изяж си пръстите
10 Февр.
Пържолите се запържват леко. В йенска тенджера се редят 1 ред пържоли, 1 ред топено сирене и ред гъби. Отново следва ред пържоли, ред топено сирене, ред гъби. Отгоре се залива с разбито кисело мляко. Най-отгоре пък се...
Содена питка за 3-ти мартСодена питка за 3-ти март
05 Март
В киселото мляко слагаме содата, за да шупне. Изсипваме в купа млякото и добавяме солта и захарта. Разбъркваме добре и постепенно добавяме брашното. Омесваме меко тесто. Разделяме тестото на 2 части - 1 голяма и една...
Празнична питка за 3-ти мартПразнична питка за 3-ти март
04 Март
1
Активирайте маята в малко топло мляко с захарта и лъжица брашно. Пресейте брашното и с останалите продукти замесете хубаво еластично тесто, покрийте с кърпа и оставете да втаса. Готовото тесто разделете на една топка...
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Бутер тестото се размразява, леко се разточва и нарязва на 8 равни квадрата. В купа смесваме смлени лешници, меко масло, кафява захар и галета. Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
03 Март
1
Маята е активираме с 100 мл топло прясно мляко и две лъжици брашно. Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно...
Реване по моя си рецептаРеване по моя си рецепта
18 Април
8
В купа счукваме яйцата, добавяме захарта и с миксера разбиваме хубаво, след което добавяме брашното, смесено с бакпулвера, и разбиваме отново до получаването на гладка смес. Получената смес изсипваме в кръгла, предварително...
Пелмени по мой си начинПелмени по мой си начин
11 Юни
1
Направете не много твърдо тесто от брашното, яйце и водата, омесете го и оставете да си почива поне за 30 минути. От него след това оформете кори с дебелина 2-3 мм, а от тях с помощта на чаша изрежете кръгчета....
Солена сьомга Направи си самСолена сьомга Направи си сам
08 Февр.
1
Интересно е да отбележим, че истинската сьомга е червена на цвят само когато си хвърля хайвера. Но после тя загива и как я ловят, докато е червена, не ми е ясно. Иначе месото й е бяло....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Празнична содена питка за 6-ти септемвриПразнична содена питка за 6-ти септември
11 Юни
След изпичането содената питка се завива с чиста памучна кърпа, за да си обиколи нивата. Добър апетит и весело посрещане на празника! Празничната содена питка за 6-ти септември е готова....
5 съвета за първата ти татуировка5 съвета за първата ти татуировка
15 Ноем.
Ето 4 съвета за първата ви татуировка 1. Малкото е красиво Ако това е първата ви татуировка, винаги започвайте с нещо малко. Ако нещата се объркат, не е нужно да е „голяма“ грешка....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо). Сваряват се...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Украински борш по мой си начинУкраински борш по мой си начин
14 Юни
1. Телешкото, свинското или пилешкото месо (аз най-обичам с телешко) надребняваме и варим заедно с една глава лук, няколко зърна черен пипер, дафинови листа и сол в 1.5-2 л вода. 2. Половината цвекло, половината морков...
Пълнена патица по моя си рецептаПълнена патица по моя си рецепта
01 Април
Измиваме патицата и я сваряваме. В тиган нарязваме зеления лук, добавяме малко олио и го задушаваме, след което добавяме нарязания домат, чушката и подправките. Щом се задуши, добавяме ориза и малко от бульона от патицата...