Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печена гъска със сотирани картофи в гъша масПечена гъска със сотирани картофи в гъша мас
01 Април
1
В загрятата гъша мас се запържват заедно с наситнения чесън. Когато станат златисти, се овкусяват със ситно нарязания пресен лук и подправките. Сервира се порция гъска с гарнитура от сотирани картофи....
Какво и как да готвим с гъша масКакво и как да готвим с гъша мас
18 Август
Гъшата мас е подходяща добавка при готвенето в тава или гювеч. Най-добре се съчетава с мусака, руло Стефани, прясно/кисело зеле, ориз и др....
Десерт ХитДесерт Хит
14 Януари
4
Сипете на дъното по една лъжица пудинг, сложете бисквита, след това пак крем и така докато станат три бисквити. Оставете за няколко часа в хладилник докато стегне бисквитената торта....
Гъша супа със зеленчуциГъша супа със зеленчуци
19 Февр.
Гъшето месо се сварява в 2 литра вода за един час. Почистете месото от костите. Върнете месото във водата. Нарежете лука, корена от целина и пащърнака. Сложете зеленчуците във вода и добавете бульона за супа. Нарежете...
Гъша запеканка с кашкавалГъша запеканка с кашкавал
30 Януари
Бутчетата се сваряват в 1 литър подсолена вода. Морковът, зелето, целината и картофите се нарязват на ситно, а празът и лукът - на колелца. Прибавят се към бутчетата и супата се вари още 1 час. Месото се изважда, обезкостява...
Златна козметика стана хит по празницитеЗлатна козметика стана хит по празниците
26 Дек.
Ново поколение козметика, в чийто състав се съдържа истинско 24-каратово злато, стана хит в Западна Европа и САЩ по Коледните празници....
Носеното женско бельо стана хит в ИнтернетНосеното женско бельо стана хит в Интернет
25 Юни
Носеното женско бельо се превърна във все по-търсена стока в Интернет. Фетишисти и хора с нетрадиционни сексуални предпочитания не се стесняват да броят дори по двеста долара, за да си закупят употребяваните гащи на някоя...
Свинска МасСвинска Мас
01 Февр.
5
Свинската мас представлява вид мазнина, която се добива след като сланина на прасе /или лой/ бъде подложена на термична обработка. Познати са две състояния на свинската мас - твърдо и течно. Първата форма е характерна за...
Браунито с тиквички, което стана хит по светаБраунито с тиквички, което стана хит по света
10 Окт.
Тази рецепта стана любима на много дами по света заради по-малкото калории, диетичния и освежаващ вкус на шоко сладкиш....
Зелеви сарми с конска кайма и гъша мазнинаЗелеви сарми с конска кайма и гъша мазнина
09 Януари
Зелевите листа се почистват от твърди части и се измиват, в случай че са много солени. В дълбока тенджера изсипете 1 с.л. зехтин и запържете до златисто едро нарязания и настъргания на ренде морков. Добавете каймата и...
Паста с канабис стана хит на изложение в ЛондонПаста с канабис стана хит на изложение в Лондон
24 Юли
Паста с канабис се превърна в тотален хит на изложение на италиански производители в Лондон. Повече от 200 италиански компании представиха своята продукция в столицата на Великобритания. Най-голям интерес у посетителите...
Ползите от свинската масПолзите от свинската мас
17 Януари
Въпреки че вече има много информация заползите и вредите от свинската мас, споровете не стихват и до днес, когато става въпрос дали да готвим със свинска мас. Има както противници така и привърженици за потреблението на свинската...
Захаринки с масЗахаринки с мас
15 Ноем.
7
Захаринките с мас са много вкусни....
Захаринки без масЗахаринки без мас
12 Окт.
Захаринките без мас са чудни!...
Кифлички с масКифлички с мас
27 Ноем.
1
Сложете кифличките с мас да се изпекат в загрята фурна на около 200 градуса....
Соленки с масСоленки с мас
22 Януари
1
Изпечете соленките с мас, докато добият приятен загар....
Курабийки с масКурабийки с мас
07 Март
9
Намажете курабиите с мас с разбито яйце и ги поръсете с малко кристална захар. Сложете да се изпекат в предварително загрята фурна....
Масленки с масМасленки с мас
05 Март
1
Разбийте поразтопената мас със захарта. Добавете содата и едно по едно яйцата. Постепенно замесете тестото с брашното. Накрая добавете ванилията и настърганата лимонова кора....
Катмери с масКатмери с мас
17 Януари
Всяко топче се точи на малък кръг, маже се с разтопена мас, поръсва се със сирене, навива се на охлюв и отново се разточва....
Тутманик с масТутманик с мас
27 Април
10
Сложете тутманика с мас да се изпече в незагрята фурна на 170 градуса до готовност....
Козунак с масКозунак с мас
14 Април
Разтворете маята в 1/2 от хладкото мляко с 1 ч.л. захар и малко брашно. Получената кашица оставете на топло да втаса. Пресейте брашното, направете калденче и добавете втасалата мая, разбитите яйца, захарта, разтворена...
Меденки с МасМеденки с Мас
16 Юли
Меденките с Мас са готови....
Прасковки с масПрасковки с мас
03 Април
Прасковките с мас са много вкусни!...
Баница с масБаница с мас
02 Март
4
Последните две кори се мажат само с мазнина, за да стане хрупкава коричката. За завършек по желание баницата се нарязва и залива с едно разбито с прясно мляко яйце....
Гъсенички с масГъсенички с мас
10 Май
2
В купа разбиваме добре маста и захарта. След това добавяме едно по едно яйцата, като непрекъснато бъркаме. Добавяме и киселото мляко с добавената в него сода. Разбиваме добре и добавяме и ванилията. След това в друга...