Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Печеното свинско на мамаПрерязваме месото на 3-4 места. Сипваме вода в тавата, която стига до средата на парчето месо. Покриваме с алуминиево фолио. Слагаме го да се пече в предварително нагрята фурна на 250 градуса....
15 Юни
2
Усвояване на желязото от организмаТой е изключително важен за по-доброто усвояване на нехемовото желязо.
Защо витамин С е така важен за правилното усвояване на желязото?...
27 Април
Време за усвояване на хранатаВсички видове ядки се усвояват за около два часа и половина.
Кашкавалът, обезмаслената извара и сиренето се усвояват за час и половина. Твърдите мазни сирена се усвояват за около 4-5 часа....
19 Май
1
Усвояване на витамините в хранитеВитамините са много важни за правилното развитие на организма. Това са органични вещества, които оказват влияние както върху функциите на нервната, ендокринната и имунната система, така и върху процеси като обмяната на веществата...
23 Април
Печените картофки на ДжеймиПоднасяме печените картофи овкусени.
Печените картофки на Джейми са много лесни и вкусни....
15 Ноем.
8
Печено месо на жарНа другия ден запалете барбекю или камина, когато има хубава жар сложете скара и парчето месо.
Обръщайте скарата на моменти, за да се изпече равномерно от всички страни....
30 Ноем.
Печено агнешко на порцииОтстранете фолиото и допечете до получаване на хрупкава коричка на месото.
Оставете да почине около 20 минути и поднесете печеното агнешко със гарнитура по избор.
Печеното агнешко на порции е готово....
17 Април
Печено пиле на шишеОвкусеното пиле се поставя върху шишето, като гърлото на шишето да се покаже около 1/2 см.
Поставяме шишето с пилето в средата на тавичка с диаметър 40 см....
28 Януари
1
Печено пиле на фурнаСложете пилешкото в намазнена тава, на дъното на която сте сложили стръкове пресен магданоз....
23 Ноем.
1
Печено пиле на порцииТака приготвено, това печено пиле на порции под капак става сочно отвътре и с пикантна червена коричка отвън....
01 Юли
Печено на фурна сиренеЛукът се наситнява и заедно с разтопеното масло се слага в тавичка и се задушава във фурна до омекване.
Към него се добавя ситно нарязаният магданоз, разбърква се и се покрива с натрошеното сирене. Пече се във фурната...
29 Януари
1
Печено пиле на бутилкаМалка бутилка бира се отваря и пилето се нанизва на бутилката изправено се поставя в тава върху хартия за печене.
Фурната загрята на 200°C....
26 Дек.
2
Телешко печено на фурнаПечем до готовност, като често го заливаме със соса от печенето.
Поднасяме печеното телешко с гарнитура от пържени картофи, пюре от спанак или друга по избор....
04 Окт.
Печено пиле на солПечете пилето на 170 градуса за 60 мин.
Сложете печеното пиле на сол в чиния. Добре е след като е готово пилето, махнете солта, защото после се втвърдява....
11 Януари
Печено пиле на шишПеченото пиле на шиш се поднася със свежи зеленчуци и добре охладена бира.
Добър апетит с това страхотно печено пиле на шиш!...
20 Февр.
Печено прасенце на фурнаПоставяме във фурната и печем, като от време на време поливаме с бяло вино.
След като прасето е добре изпечено, вадим и поставяме резени лимон върху него. Поднасяме нашето печено прасенце....
13 Април
Печено пиле на скараИзпечете пилето на скара на слаб огън, като периодично мажете парчетата пилешко с олио и разтопено масло, както и лимонов сок.
Поднесете печеното пиле на скара с гарнитура по избор....
13 Март
Печено пиле на фурнаСложете пилешкото в намазнена тава, на дъното на която сте сложили стръкове пресен магданоз....
23 Ноем.
1
Обичаите на изкуството на храненетоДа се спрем на някои обичаи при храненето в различни части по света, които са не само любопитни, но дават ценна информация за изкуството на хранене при различни култури. То може да се окаже полезно някой ден....
14 Август
Печените патладжани на шеф СлавовПече се на предварително загрята на 180 градуса фурна до готовност.
След изпичане поръсих обилно с пресен магданоз....
22 Юли
Печената скумрия на бай ДанчоПечете я до готовност на умерена температура.
Поднесете печената риба с гарнитура по избор.
По желание добавете при сервиране още лимон.
Печената скумрия на бай Данчо е много вкусна....
04 Януари
Петинг – изкуството на докосванетоЗа постигането на този резултат момичетата са се обучавали в така нареченото изкуство на евокацията.
Евокацията е докосване на определени части от тялото, днес наречени ерогенни, което води до екстаз....
14 Април
Грешки при печенето на месоТочно тук е една от най-допусканите грешки при печенето на месо – задаването на кратко време за готвене, но и висока температура....
24 Август