Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Торта с дъх на кафеПреди да се разреже, торта с дъх на кафе се поръсва с натурално какао и нескафе....
07 Юни
Бисквитки с дъх на канелаБисквитките се пекат в предварително загрята фурна на 180 градуса за 10 минути или докато се зачервят приятно. Украсяват се по избор с захарен фондан, айсинг или шоколад.
Бисквитките с дъх на канела са готови....
29 Май
Торта с дъх на ягодиПечете в предварително загрята на 180 градуса фурната до готовност (30-40мин).
В това време разтопете шоколада и с половината направете украса за аранжиране на тортата, другата половина оставете настрани....
15 Февр.
1
Мадленки с дъх на лимонРазбийте до получаването на гладка смес и постепенно прибавете кравето масло.
Изсипете сместа във формички за мадленки и сложете за 2 часа в хладилника.
Печете в предварително загрята умерена фурна....
16 Май
1
Круфини с дъх на цитрусПосле изпечете за 45 мин. на 160 градуса.
Оставете да изстинат и поръсете круфините с дъх на цитрус с пудра захар, ако желаете....
10 Ноем.
Мъфини с дъх на есенПекат се мъфините в предварително загрята фурна на 200 градуса за 15-20 минути. Излизат около 18 мъфина.
Мъфините с дъх на есен са готови....
18 Май
Ароматни локумки с дъх на лимонПекат се в загрята на 180 °C фурна до приятен и златист загар.
След като са готови, докато са още топли, се поръсват обилно с пудра захар. Ароматът на тези празнични сладки им не може да се опише с думи....
08 Дек.
Боб яхния с дъх на пролетНарязват се на дребно лукът, стеблата на подправките и чушката. След това ги запържете в олиото до златисто.
Добавете брашното и след като запържите и него, прибавете сол, черен пипер и червения пипер....
10 Януари
Пухкав кейк с дъх на уискиИзсипете тази смес към първата и печете кекса в загрята на 180 градуса фурна за 40-45 минути. Размекнатото масло се разбива с пудра захар....
02 Февр.
Плодов нектар с дъх на есенВ края на варенето добавете останалата вода. Разделям така течността, защото по-малкото количество вода, завира по-бързо и така е по икономично от гледна точка на консумацията на ток....
25 Окт.
Козуначена питка с дъх на кардамонСледва да го оставите покрито с кърпа и леко намазнено да втаса 2 часа на топло.
Втасалото тесто разделете на три части, всяка една малко по голяма от другата....
19 Юни
Коледни вързопчета с дъх на канелаПо този начин направете всички вързопчета, до изчерпване на корите и плънката.
В тавичка поставете на дъното хартия за печене. Намажете хартията леко с олио....
15 Дек.
Шоколадови круши с дъх на ментаРазтопете на водна баня шоколада с маслото и няколко листа мента за аромат. "Окъпете" обилно крушите със шоколада, с помощта на лъжица или пускайки ги директно в съда с шоколадова смес....
19 Окт.
2
Сиропирани бухти с дъх на кокосПържете содените бухти на средна температура.
Пригответе сиропа направете рано, за да се охлади. Полейте и поръсете с кокос.
Поднесете сиропираните бухти с дъх на кокос....
23 Август
Сметаново реване с дъх на кокосПриберете сметановото реване с дъх на кокос в хладилник за около час да стегне и поднесете....
19 Януари
Маслени звезди с дъх на бадемиТестото за сладки се разточва, нарязва се на звездички.
Така приготвените масленки се по 10 – 12 минути....
07 Юни
Пълнозърнести бисквитки с дъх на кокосПечете здравословните бисквитки за 16 минути на 185 градуса до златист загар.
След това пълнозърнестите бисквитки с дъх на кокос са готови!...
28 Май
Свежа салата с вкус на лятоДоматите се нарязват на кубчета, краставицата се обелва и нарязва на парченца. Чушките се почистват от семената и нарязват на лентички, добавя се нарязаният магданоз....
01 Юли
Кокосов тарт с мирис на лятоКъм млякото на котлона добавяме захарта и кокосовите стърготини, когато млякото се сгорещи, но не е завряло, прибавяме шоколада начупен на малки парчета....
04 Май
Фритата от броколи с дъх на розмарин* Може да готвите тази фритата от броколи с дъх на розмарин и директно в тиган на котлона и после само да прехвърлите във фурната на горен реотан, да се доизпече отгоре и да се разтопи моцарелата....
25 Март
Домашен къпинов сироп с дъх на канелаСиропът се поставя на силен котлон да поври и сгъсти. Подсилете вкуса на сиропа с пръчица канела.
Две-три минути, преди да отстраним съда от котлона, прибавяме лимонена киселина - по 1 ч.л. на 1 кг. захар....
09 Август