Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Зеленчукова кремсупа за всички вкъщиЗеленчукова кремсупа за всички вкъщи
29 Март
1
Таткото обаче си има свои предпочитания и за него приготвям гъби печурки, задушени на тиган в масло и овкусени с див лук и сол. Тях си добавяме в зеленчуковата кремсупа за всички вкъщи преди похапване....
Милинки Стой си в къщиМилинки Стой си в къщи
03 Март
1
Изчакваме 15 минути да шупне. Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно меко тесто и го оставяме да втаса на топло....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Вече знаете как да си направите домашна юфка. Добър апетит!...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Домашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте. За сиренето използвам домашно краве мляко....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Сок от праскови - всички лечебни ползи и приготвянеСок от праскови - всички лечебни ползи и приготвяне
23 Август
Ползи от прасковения сок По отношение на ползите за здравето от прасковеният сок, той е в състояние да поддържа бъбреците, защитава сърдечно-съдовата система, стимулира имунната система, помага при загуба на тегло, оптимизира...
Тиквата: хранителна стойност, предимства и как да си я приготвитеТиквата: хранителна стойност, предимства и как да си я приготвите
13 Ноем.
Тиквата е любима част от храната през есента и зимата. Но дали е толкова полезна, колкото всички твърдят? Оказва се, че тиквата е много питателна и с ниско съдържание на калории....
Сушени дренки вкъщиСушени дренки вкъщи
12 Септ.
1
Оставяме ги да се отцедят добре. Целта на това подсоляване е да ги направим непривликателни за животинки. После ги нареждаме върху мрежа за сушене....
Майонеза от вкъщиМайонеза от вкъщи
14 Септ.
В тесен съд изсипваме всичките подправки. След това пасираме. Много лесна и много по-вкусна е домашната майонеза от тази в магазините....
Четири лесни маски за красива кожа, които да си приготвите вкъщиЧетири лесни маски за красива кожа, които да си приготвите вкъщи
11 Август
Предлагаме ви 4 маски за красива кожа, които да приготвите вкъщи. 1. Маска с варени картофи – необходим ви е един варен картоф, който трябва да смачкате добре....
Хранене по часовник - всички предимстваХранене по часовник - всички предимства
18 Януари
Всички тези предимства на храненето по часовник би трябвало да са ви достатъчни, за да ви убедим....
Работа от вкъщи – предимства и недостатъциРабота от вкъщи – предимства и недостатъци
05 Ноем.
Облечете се и пригответе храната си като за офиса, за да можете напълно да разграничите професионалния и семейния живот и да не правите прекалено дълги почивки....
Спанак за всички сезониСпанак за всички сезони
29 Февр.
Лукът се задушава в мазнината и се запържва заедно с каймата и подправките. Добавя се оризът с 2 чаши хладка вода. Добавя се доматеното пюре и нарязаният спанак. Задушава се 20-тина минути и накрая се добавя нарязаният...
Как да си направим конопено мляко вкъщиКак да си направим конопено мляко вкъщи
09 Ноем.
В 227 г конопено мляко се съдържат: - 900 мг омега-3; - 2800 мг омега-6 мастни киселини; - всички 10 незаменими аминокиселини; - 4 грама протеин, който лесно се смила от тялото; - 46 % от дневната доза калций; - без...
Сулфорафан - всички ползиСулфорафан - всички ползи
05 Януари
Макар че далеч не всички обичаме да си хапваме броколи, няма как да отречем множеството ползи за нашето здраве от този зеленчук. Така например той е богат на полезните витамини А, С, К, В1, B2, B3. B5, B6, B9....
Паста от твърда пшеница - всички предимстваПаста от твърда пшеница - всички предимства
18 Март
Полезни свойства и предимства на пастата от твърда пшеница Зърната от твърда пшеница съдържат нишесте под формата на кристали. Не се променя от топлинна обработка. Лесно се абсорбира, дава сила и улавя протеина....
Козунаци - всички от едно тестоКозунаци - всички от едно тесто
18 Април
За козунака всички продукти трябва да бъдат на стайна температура. Пресейте брашното в по-голям съд, в които ще месите....
Любимата паста на всички децаЛюбимата паста на всички деца
28 Дек.
Това наистина е Любимата паста на всички деца....
Постоянно си притеснен от всичко и всички? Ето как да си помогнешПостоянно си притеснен от всичко и всички? Ето как да си помогнеш
07 Февр.
Притеснението не е само качество, характерно за подрастващите деца. Често се случва мъже и жени в активна възраст да изпитват притеснение при контакта с други хора. Това се отразява върху отношенията им с другите, а също...