Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Зеленчукова кремсупа за всички вкъщиТаткото обаче си има свои предпочитания и за него приготвям гъби печурки, задушени на тиган в масло и овкусени с див лук и сол. Тях си добавяме в зеленчуковата кремсупа за всички вкъщи преди похапване....
29 Март
1
Милинки Стой си в къщиИзчакваме 15 минути да шупне.
Брашното го пресяваме, като правим кладенче, в което прибавяме сол, захар, оцет, олио и 300 мл прясно мляко. Месим средно меко тесто и го оставяме да втаса на топло....
03 Март
1
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да си направим домашно краве сиренеДомашно сирене от краве мляко е толкова вкусно, че вече ще искате винаги сами да си го приготвяте.
За сиренето използвам домашно краве мляко....
20 Дек.
3
Как да си направим домашно филе ЕленаФилето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне.
Ето как да си направим домашно филе Елена....
03 Ноем.
Сок от праскови - всички лечебни ползи и приготвянеПолзи от прасковения сок
По отношение на ползите за здравето от прасковеният сок, той е в състояние да поддържа бъбреците, защитава сърдечно-съдовата система, стимулира имунната система, помага при загуба на тегло, оптимизира...
23 Август
Тиквата: хранителна стойност, предимства и как да си я приготвитеТиквата е любима част от храната през есента и зимата. Но дали е толкова полезна, колкото всички твърдят?
Оказва се, че тиквата е много питателна и с ниско съдържание на калории....
13 Ноем.
Сушени дренки вкъщиОставяме ги да се отцедят добре.
Целта на това подсоляване е да ги направим непривликателни за животинки.
После ги нареждаме върху мрежа за сушене....
12 Септ.
1
Майонеза от вкъщиВ тесен съд изсипваме всичките подправки.
След това пасираме.
Много лесна и много по-вкусна е домашната майонеза от тази в магазините....
14 Септ.
Четири лесни маски за красива кожа, които да си приготвите вкъщиПредлагаме ви 4 маски за красива кожа, които да приготвите вкъщи.
1. Маска с варени картофи – необходим ви е един варен картоф, който трябва да смачкате добре....
11 Август
Хранене по часовник - всички предимстваВсички тези предимства на храненето по часовник би трябвало да са ви достатъчни, за да ви убедим....
18 Януари
Работа от вкъщи – предимства и недостатъциОблечете се и пригответе храната си като за офиса, за да можете напълно да разграничите професионалния и семейния живот и да не правите прекалено дълги почивки....
05 Ноем.
Спанак за всички сезониЛукът се задушава в мазнината и се запържва заедно с каймата и подправките.
Добавя се оризът с 2 чаши хладка вода. Добавя се доматеното пюре и нарязаният спанак.
Задушава се 20-тина минути и накрая се добавя нарязаният...
29 Февр.
Как да си направим конопено мляко вкъщиВ 227 г конопено мляко се съдържат:
- 900 мг омега-3;
- 2800 мг омега-6 мастни киселини;
- всички 10 незаменими аминокиселини;
- 4 грама протеин, който лесно се смила от тялото;
- 46 % от дневната доза калций;
- без...
09 Ноем.
Сулфорафан - всички ползиМакар че далеч не всички обичаме да си хапваме броколи, няма как да отречем множеството ползи за нашето здраве от този зеленчук. Така например той е богат на полезните витамини А, С, К, В1, B2, B3. B5, B6, B9....
05 Януари
Паста от твърда пшеница - всички предимстваПолезни свойства и предимства на пастата от твърда пшеница
Зърната от твърда пшеница съдържат нишесте под формата на кристали. Не се променя от топлинна обработка. Лесно се абсорбира, дава сила и улавя протеина....
18 Март
Козунаци - всички от едно тестоЗа козунака всички продукти трябва да бъдат на стайна температура.
Пресейте брашното в по-голям съд, в които ще месите....
18 Април
Постоянно си притеснен от всичко и всички? Ето как да си помогнешПритеснението не е само качество, характерно за подрастващите деца. Често се случва мъже и жени в активна възраст да изпитват притеснение при контакта с други хора. Това се отразява върху отношенията им с другите, а също...
07 Февр.