Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Четири сериозни причини да не купувате насипно кафе!Четири сериозни причини да не купувате насипно кафе!
15 Юли
Ароматната чаша кафе е най-приятното нещо, за което почти всеки от нас мечтае, когато отвори очите рано сутрин. То не само ни действа разсънващо и тонизиращо, но често пъти се явява и повод за среща между приятели, а понякога...
Половината от храните в Румъния ще са местно производствоПоловината от храните в Румъния ще са местно производство
10 Окт.
Според него супермаркетите в страната ще са задължени да продават повече плодове, зеленчуци и месо от местно производство....
Как да купуваме риба?Как да купуваме риба?
18 Юни
Много често се случва да подценяваме важната за здравето ни роля, касаеща консумацията на риба и морски дарове. Всъщност почти всички диетолози смятат, че рибата трябва да бъде включвана в менюто ни поне 2 или 3 пъти...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Как да купуваме шкембе?Как да купуваме шкембе?
18 Януари
Как да купуваме шкембе? Не е нужно да сте експерт, за да знаете как да купите качествено шкембе. Можете да го купите като цяло парче или предварително нарязано от месарница или супермаркет....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Добавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките. Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да купувате обувкиКак да купувате обувки
08 Април
2
Когато купувате обувки, най-напред се ръководете от правилото, че главните техни качества са комфортът и практичността. Преди да пробвате обувките, ги огледайте от всички страни....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Оставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате. Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът. Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
Как да избираме и купуваме чорапи?Как да избираме и купуваме чорапи?
09 Януари
Но знаем ли как да избираме и купуваме чорапи? В тази статия ние ще ви ориентираме за модните тенденции при чорапите. И все пак оставяме последната дума на вас....
Как да купуваме и избираме кашкавалКак да купуваме и избираме кашкавал
13 Февр.
1
Кашкавалът е много ценен на българската трапеза. Той присъства на масата в най-различни форми. Добавяме го към празнични плата, принцеси с кайма, студени сандвичи и какви ли не ястия. Но именно качеството на млечният...
Производство на ПроволонеПроизводство на Проволоне
11 Август
При производството му сгъстената част се нарязва на много дребно, загрява се и се разтегля, докато още е топла....
Производство на рокфорПроизводство на рокфор
04 Юли
При производството на килограм от световно известното сирене са нужни средно 4.5 литра мляко. Началото на производството е като при всяко друго сирене....
Производство на пармезанПроизводство на пармезан
10 Май
Това е и основната причина пармезанът да придобива толкова голяма популярност, която запазва и до наши дни. Легендите разказват, че първата пита париджано реджано е създадена в селцето Бибиано....
Производство на горгонзолаПроизводство на горгонзола
28 Ноем.
1
Производството на Горгонзолата изисква сиренето да се дупчи с цел пеницилиновата бактерия да проникне по-дълбоко. Кората на готовото сирене пък се мие със саламура....
Девет причини да пиете вода с лимон всяка сутринДевет причини да пиете вода с лимон всяка сутрин
03 Юли
1
Топла вода с лимон- сутрешен ритуал, който може да ви помогне за много неща, ето 9 причини защо да пиете тази напитка сутрин на гладно. 1....