Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Четири сериозни причини да не купувате насипно кафе!Ароматната чаша кафе е най-приятното нещо, за което почти всеки от нас мечтае, когато отвори очите рано сутрин. То не само ни действа разсънващо и тонизиращо, но често пъти се явява и повод за среща между приятели, а понякога...
15 Юли
Половината от храните в Румъния ще са местно производствоСпоред него супермаркетите в страната ще са задължени да продават повече плодове, зеленчуци и месо от местно производство....
10 Окт.
Как да купуваме риба?Много често се случва да подценяваме важната за здравето ни роля, касаеща консумацията на риба и морски дарове. Всъщност почти всички диетолози смятат, че рибата трябва да бъде включвана в менюто ни поне 2 или 3 пъти...
18 Юни
Как да замразим нахутЕто как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
07 Юли
Как да изсушим дренкиОставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички.
Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
18 Март
Как да карамелизираме лукСложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар.
Прибавете захарта и объркайте добре....
08 Януари
2
Как да купуваме шкембе?Как да купуваме шкембе?
Не е нужно да сте експерт, за да знаете как да купите качествено шкембе. Можете да го купите като цяло парче или предварително нарязано от месарница или супермаркет....
18 Януари
Яхния Да си оближеш пръститеДобавям нарязаните на не много едро картофи, заливам с малко вода да се задушат, прибавям магданоз и подправките.
Разбърквам и местя в тенджера, заливам с топла вода да покрие картофите....
05 Февр.
Тригуни Да си оближеш пръститеПредварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади.
Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
26 Септ.
1
Как да сварим лесно кестениВече всички знаем как да сварим лесно кестени.
Насладете им се....
06 Август
Как да си направим пестоКак да си направим песто?
Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
19 Окт.
Как да купувате обувкиКогато купувате обувки, най-напред се ръководете от правилото, че главните техни качества са комфортът и практичността.
Преди да пробвате обувките, ги огледайте от всички страни....
08 Април
2
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts) са страхотен десерт, опитайте!...
07 Май
1
Как да си направим домашна юфкаОхладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
12 Май
Свински ребърца Да си оближеш пръститеРебрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
14 Септ.
1
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове:
Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
27 Януари
Как да изсушим домати във фурнатаОставете ги поне за едно денонощие затворени преди да ги консумирате.
Ако се чудите как да изсушим домати във фурната? Вече знаете какъв е начинът.
Пригответе любимите рецепти за лазаня или паста с тях....
07 Юли
Как да избираме и купуваме чорапи?Но знаем ли как да избираме и купуваме чорапи? В тази статия ние ще ви ориентираме за модните тенденции при чорапите. И все пак оставяме последната дума на вас....
09 Януари
Как да купуваме и избираме кашкавалКашкавалът е много ценен на българската трапеза. Той присъства на масата в най-различни форми. Добавяме го към празнични плата, принцеси с кайма, студени сандвичи и какви ли не ястия. Но именно качеството на млечният...
13 Февр.
1
Производство на ПроволонеПри производството му сгъстената част се нарязва на много дребно, загрява се и се разтегля, докато още е топла....
11 Август
Производство на рокфорПри производството на килограм от световно известното сирене са нужни средно 4.5 литра мляко.
Началото на производството е като при всяко друго сирене....
04 Юли
Производство на пармезанТова е и основната причина пармезанът да придобива толкова голяма популярност, която запазва и до наши дни.
Легендите разказват, че първата пита париджано реджано е създадена в селцето Бибиано....
10 Май
Производство на горгонзолаПроизводството на Горгонзолата изисква сиренето да се дупчи с цел пеницилиновата бактерия да проникне по-дълбоко. Кората на готовото сирене пък се мие със саламура....
28 Ноем.
1
Девет причини да пиете вода с лимон всяка сутринТопла вода с лимон- сутрешен ритуал, който може да ви помогне за много неща, ето 9 причини защо да пиете тази напитка сутрин на гладно.
1....
03 Юли
1