Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Джаред Лето се пристрасти към червеното червилоДжаред Лето се пристрасти към червеното червило
27 Април
Вече се понесе слух, че актьорът може така да се пристрасти към червилото, че да го ползва и след като снимките на филма приключат....
Ван Дам пристрастен към марихуанатаВан Дам пристрастен към марихуаната
04 Август
Екшън звездата Жан Клод Ван Дам обича често да си пафка трева по време на почивките на снимачната площадка. Това разкрива каскадорът Иван Нешев, който е замествал холивудския актьор вече в два филма. "Той обича често да...
Сос към зеленчукови ястияСос към зеленчукови ястия
02 Дек.
Сервираме към зеленчукови ястия, много е подходящ за картофи, тиквички или патладжан, може и с други....
Ди Каприо пристрастен! Вижте към каквоДи Каприо пристрастен! Вижте към какво
18 Юли
Холивудската звезда Леонардо ди Каприо е пристрастен. Неговата мания са супермоделите. Новата приятелка на Лео е Нина Агдал – поредната красавица с перфектни мерки в списъка му....
Пикантна подправка към месо на грилПикантна подправка към месо на грил
27 Януари
Продуктите се разбъркват много добре. Идеална пикантна подправка към месо на грил....
Хранителните пристрастияХранителните пристрастия
03 Май
Стремете се да разнообразявате менюто си, тъй като еднообразното хранене води до хранителни пристрастия....
Склонността към преяждане може да се излекува с електрошокСклонността към преяждане може да се излекува с електрошок
06 Февр.
Наскоро изобретена технология показва, че склонността към преяждане може да се лекува чрез електрическо стимулиране на специфични части на мозъка. Неинвазивната техника може да намали основните симптоми на различните...
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Щом видите, че започва да се карамелизира, сипете оцета и 2-3 с.л. топла вода. Оставете да се изпари. Топла вода се добавя още два пъти и се оставя да се изпари....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Стоплете 800 мл вода, добавете солта вътре и щом кристалчетата се затворят, залейте дренките. Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички....
Чувствителността към глутен може да не съществуваЧувствителността към глутен може да не съществува
28 Януари
В последните години светът сякаш полудя и започна да вижда вредящи за здравето ефекти в почти всичко. Разбира се, с изключение на истински вманиачените хора на тема здравословното хранене, донякъде притесненията на повечето...
Алергията към хранителни продукти може да се появи на всяка възрастАлергията към хранителни продукти може да се появи на всяка възраст
11 Юни
Алергичните реакции могат да бъдат непредсказуеми. Повече от тях се проявяват часове след като сте имали контакт с алергена, други – на секундата. Сигурно ще се изненадате, но истината е, че бихте могли да получите алергия...
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
2
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
Яхнията се вари до готовност. По желание може са сгъстите с брашно, размито във вода. Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Предварително се сварява сиропът от захарта и водата и се оставя да се охлади. Заливат се тригуните в тавата и се оставят за 3-4 часа да попие сиропа, после се хапват с наслада. Да ви е сладко!...
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Топящ се паниран кашкавалТопящ се паниран кашкавал
05 Май
Топящият се паниран кашкавал поднесете със свежа, зелена салата. Добър апетит!...
Салата Преливащи се цветовеСалата Преливащи се цветове
28 Януари
Сварват се морковът, цвеклото и целината. Изцеждат се и се поставят в купа, овкусява се със соса и се гарнира с маслините и магданоза....
Топящи се Маслени КроасанчетаТопящи се Маслени Кроасанчета
15 Дек.
Прегърнете двата края към средата и после прегънете двете страни към средата (погледнете как се прегъва във видеото, ако се затрудните). Обърнете тестото и разточете отново....
Така се осолява сланинаТака се осолява сланина
02 Март
3
Сложете капак и тежест върху него, може камък. Съхранявайте домашната сланина на хладно и сухо място. След като изминат 20 дни, може да консумирате директно или да прибавите към ястие от българската кухня....
Диетолози: Децата трябва да пият само водаДиетолози: Децата трябва да пият само вода
04 Юли
Изследванията бяха публикувани в Дейли Телеграф, като британските диетолози алармираха за нуждата от намаляване на ежедневния прием на захар....
Човек може да се регенерираЧовек може да се регенерира
21 Март
1
Напълно е възможно в недалечното бъдеще такива фантасмагорично звучащи неща като отглеждане на крайник, възстановяване на счупен гръбнак или увреден мозък да станат реалност. Това ще се случи благодарение на изключителното...
Може ли да се самохипнотизираме?Може ли да се самохипнотизираме?
17 Август
1
Мислите на човек могат да бъдат разпределени в две категории – съзнание и подсъзнание. Подсъзнанието дава неосъзната или забравена информация, която се провокира от определени реакции и чувства. На това ниво се съхранят...
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Поставя се на умерен котлон и се вари, докато кремът се сгъсти. Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка....