Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Кекс Ангелска храна (Angel Foof Cake)Кекс Ангелска храна (Angel Foof Cake)
26 Април
Кексът Ангелска храна (Angel Foof Cake) е готова....
Натто - непознатата японска хранаНатто - непознатата японска храна
10 Дек.
Тази интересна японска храна е естествен източник на пробиотици. Освен че подобряват храносмилането, те укрепват и имунната система....
Японски палачинкиЯпонски палачинки
19 Април
2
Опитайте нещо по различно от традиционните палачинки, като си направите японските палачинки, които са много пухкави и леки. Разбърквате в купа яйцата, захарта и меда до стопяване на захарта....
Японски КексЯпонски Кекс
10 Юли
2
Японският Кекс е готов....
Японски омлетЯпонски омлет
26 Юни
Разбиваме яйцата със соевия сос и оризовия оцет. Загряваме олио, загребваме с черпак от сместа и пържим като за тънки палачинки. Когато яйцата се захванат, прегъваме единия и другия край към средата. Върху тях сипваме...
Японски оризЯпонски ориз
29 Март
1
Оризът се измива и сварява във водата, след което отново се изплаква със студена вода и си оставя да се отцеди. Към него се добавят грахът и царевицата, но отцедени от сока на консервите. Настъргва се половин морков и...
Японски БухтичкиЯпонски Бухтички
19 Юли
Японските Бухтички са готови....
Японски бисквитиЯпонски бисквити
22 Февр.
В купа разбиваме брашното, захарта, солта и сусама. Добавяме студеното масло и жълтъка и разбиваме докато удвои обема си. Разделяме тестото на две и го оставяме да почине за 30 минути. Оформяме го на руло и режем на тънки...
Японски ресторант глобява за неизядена хранаЯпонски ресторант глобява за неизядена храна
08 Април
1
Не рядко дори тази професия коства и живота на рибарите. Когато клиент влезе в ресторанта, незабавно бива предупреден за грозящата го опасност....
Лесен японски чийзкейкЛесен японски чийзкейк
22 Февр.
Лесният японски чийзкейк е готов....
Японски палачинки окономиякиЯпонски палачинки окономияки
29 Януари
Готовите японски палачинки окономияки се сервират със сос по избор или домашен окономияки сос....
Пухкавите японски палачинкиПухкавите японски палачинки
28 Февр.
3
Японските палачинки са с малко продукти, но имат своята специфика в приготвянето. За целта двете яйца се разделят на жълтъци и белтъци. Жълтъците се разбиват с млякото на хомогенна смес....
Месо по японскиМесо по японски
02 Дек.
Нарежете месото на тънки ивици и го сложете в йенска тава или дълбок глинен съд. Смесете всички продукти без зехтина и залейте месото, разбъркайте и оставете да се маринова за половин час. Загрейте зехтина в уок или...
Пухкав японски омлетПухкав японски омлет
02 Януари
За този пухкав японски омлет разделете жълтъците от белтъците. Към жълтъците добавете солта, разбъркайте и оставете настрани. Белтъците със захарта разбийте на сняг....
Японски кифлички хокайдоЯпонски кифлички хокайдо
09 Дек.
1
Намазват се с разбит жълтък и се пекат японски кифлички хокайдо на 180°C до готовност....
Японски крем карамелЯпонски крем карамел
17 Май
Извадете, охладете и сервирайте студен японския крем карамел. За любителите на крем карамела, ето и вариант за класически крем карамел....
Спагети по японскиСпагети по японски
22 Април
В тенджера се сгорещява олиото и се задушават лука и чесъна, добавя се пилешкото филе, моркова, картофите и пипера и се пържи с разбъркване. Добавя се кърито и джинджифила. Добавя се 3/4 ч.ч. вода, покрива се с капак и се...
Японски дунапренен чийзкейкЯпонски дунапренен чийзкейк
03 Окт.
5
Готовият японски чийзкейк се изважда, освобождава внимателно от формата и хартията за печене. Охлажда се и се поднася със сладко или пудра захар....
Пиле по японскиПиле по японски
25 Юли
Нарязваме пилето на дребно и го запържваме в сгорещеното олио, подправяме със сол и черен пипер. Доливаме сакето и бульона и задушаваме на слаб огън под капак до готовност. Сервираме поръсено с магданоз....
Домашни японски сладкиДомашни японски сладки
08 Ноем.
Разбиваме жълтъците с вилица и добавяме захарта. Разбиваме 1-2 минути и сипваме сухото мляко и нишестето. Разбъркваме и размесваме с пръсти. Трябва да се получи меко лепкаво тесто. Разделяме го на 2 части. Към едната...
Въздушен Японски КексВъздушен Японски Кекс
05 Окт.
Въздушният Японски Кекс е страхотен!...
Японски дунапренен чийзкейкЯпонски дунапренен чийзкейк
03 Окт.
5
Готовият японски чийзкейк се изважда, освобождава внимателно от формата и хартията за печене. Охлажда се и се поднася със сладко или пудра захар....
Спагети по японскиСпагети по японски
22 Април
В тенджера се сгорещява олиото и се задушават лука и чесъна, добавя се пилешкото филе, моркова, картофите и пипера и се пържи с разбъркване. Добавя се кърито и джинджифила. Добавя се 3/4 ч.ч. вода, покрива се с капак и се...
Фокача в Аржентински стилФокача в Аржентински стил
08 Окт.
Пресейте брашното. Добавете маята, зехтина, солта и водата на тънка струйка. Разбъркайте с лъжица и долейте водата. Замесете еластично тесто. Ако е необходимо, добавете още брашно или вода. Покрийте тестото с найлоново...
Сьомга в мексикански стилСьомга в мексикански стил
29 Август
Сложете царевицата да се свари, без да я белите. След това обелете царевицата, но без да премахвате изцяло обвивките в основата. Запържете в сгорещено олио в тиган изчистените и нарязани зеленчуци - лука, чесъна, морковите...