Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Рибено филе по френски с лукМагданозът се нарязва на ситно. Лукът се реже на ситно. Филето от треска се натрива със сол и черен пипер. Поръсва се с магданоз.
В тава, намазана с масло, се слага половината от лука, покрива се с половината филе от...
26 Окт.
Препечени филийки по френски с ягодиЗа малките деца са подходящи прасковите, кайсиите, ябълките, черешите, приготвени по същият начин;
- Кокосовото мляко можете да замените с бадемово или соево;
- За предпочитане е кафявата захар като подсладител, защото...
29 Май
Пълнена пуйка по френски с кестениНарязваме на много дребно сланината, пуешкия дроб, наденичката и телешкото месо.
Разрязваме леко кестените на кръст, бланшираме ги за 5-6 минути и докато са топли ги обелваме.
Сваряваме ги в литър вода, в която сме...
12 Януари
Щука по френскиЩуката по френски е много вкусна.
Източник: Деветстотинъ деветдесетъ и деветъ най-нови и изпитани готварски рецепти, от 1940 г....
30 Април
1
Круши по френскиКрушите се разрязват на половинки и се отстраняват семките. Медът се смесва със счуканите на едро орехови ядки. Добавя се настърганото на едрото ренде синьо сирене.
Тази смес се слага върху половинките круши и се пече...
19 Януари
Гъби по френскиПочистете гъбите, махнете пънчетата им и ги нарежете на ситно. Задушете ги в масло, прибавете 100 г от ситно нарязания бекон, разбъркайте и ги прехвърлете в тава за печене.
Поръсете и отгоре наредете другите 100 бекон...
13 Април
Яйца по френскиДоматите се режат на половинки, по дължина. Подготвя се огнеупорен съд за печене и се покрива дъното с пласт от домати.
Поръсва се със сол....
10 Юли
Омлет по френскиРазбийте много добре яйцата, прибавете сварения картоф и нарязаната шунка.
Прибавете ситно нарязаните гъби, задушени в крав масло, ситно нарязания магданоз и сол на вкус.
Запържете омлета и сервирайте веднага....
16 Март
Карфиол по френскиСложете карфиола в огнеоупорна тава, сипете внимателно между розичките по малко сос.
Залейте с останалия сос, поръсете с подправките, галетата и останалото масло. Печете в умерена фурна....
20 Окт.
Сьомга по френскиМесото трябва да придобие нежен светло розов цвят. поднесете с резени лимон и гарнитура по избор....
01 Окт.
Чушки по френскиСлед това измивате чушките и правите дълъг процеп по дължина на чушките.
Изчиствате ги от семките и с лъжица ги пълните от сместа.
Накрая ги слагате в хладилник за няколко часа за да стегнат....
12 Януари
1
Пъстърва по френскиКартофите се обелват и се нарязват на кубчетата. Запържват се в смес от зехтина и половината масло.
В отделен тиган се запържва беконът, нарязан на парченца. Пъстървата се изчиства, залива се с 2 литра вода, добавя се...
31 Август
Грах по френскиПодправете със сол и чер пипер по избор.
Сложете капак и оставете на тих огън за 8-10 мин.
По избор преди сервиране премахнете листата от мента....
13 Дек.
2
Петле по френскиСъдът за бавно гтвоене се включва на втора степен и френските петлета се готвят три часа.
Бавното готвене прави месото изключително крехко и вкусно.
Сервира се петле по френски с картофено пюре....
20 Януари
Сарми по френскиПочистете морковите и ги нарежете на четвъртинки по дължина. Отстранете сърцевината им и отново ги нарежете на тънки пръчици. Обелете и накълцайте лука. Накълцайте месото (почти като кайма)....
24 Май
Кюфтета по френскиПо вкусни кюфтета по френски не съм опитвала.
Поднесете със салата по избор!
Добър апетит!...
22 Февр.
Сърна по френскиКипва се, добавя се месото и след 5 минути се маха от котлона и се сервира сърна по френски....
24 Февр.
Месо по френскиПОкрийте с фолиото и сложете месото по френски да се пече в загряна на 200 градуса фурна. Накрая може да запечете без фолио....
12 Окт.
Гювеч по френскиОсолете нарязаните на кръгчета патладжани и тиквички и ги оставете да се отцедят. Изпържете ги съвсем леко.
В същата мазнина задушете ситно нарязания лук. Като омекне, прибавете 4 обелени домата, нарязани на филийки....
22 Юли
Агнешко по френскиПокрийте тавата с фолио и сложете агнешкото по френски да се пече за около 2 часа в умерено загряна фурна....
14 Май
Картофи по френскиСварете картофите до полуготовност в подослена вода, отцедете ги и ги нарежете на парчета. В дълбок съд сгорещете мазнина и запържете накълцания лук.
Щом леко омекне, сипете брашното, вода, сол и черен пипер на вкус....
24 Юни
11