Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Смути със супер храниСмути със супер храни
03 Септ.
2
Разбийте в блендер кокосовата сметана, замразените малини и 1 банан. Налейте сместа в купа. Добавете отгоре нарязан на филийки 1 банан, пресните малини и боровинки. С помощта на нож притиснете шипките, за да излезе...
Бебешко пюре със супер храниБебешко пюре със супер храни
02 Януари
Преди да започнете готвенето, ЗАДЪЛЖИТЕЛНО измийте киноата и амаранта много добре и ги оставете да се накиснат във вода поне за 2 часа, след което отново измийте под силно течаща вода. Това е необходимо заради съдържанието...
Ето кои са най-продаваните български храни в чужбинаЕто кои са най-продаваните български храни в чужбина
17 Август
Това е и единственият български продукт, който се купува повече от чужденци, отколкото от българи./page page7....
Български качамакБългарски качамак
20 Януари
12
Кипва се 1.800 л вода с млякото, олиото, солта и се изсипва брашното. Бърка се постоянно. Вари се и едновременно с това се разбива с тел в продължение на 10 мин. Маслото се сгорещява в тиган и се сипва червеният пипер...
Купуваме и ядем все повече храниКупуваме и ядем все повече храни
06 Март
Продоволственият сектор ще е все по-печеливш, защото населението непрекъснато се увеличава, в резултат на което хората купуват все повече хранителни стоки и се консумират все по-големи количества храна в световен план....
Купувате полезни храни? Помислете пак!Купувате полезни храни? Помислете пак!
07 Юли
Децата се възпитават, че сред най-полезните храни неимоверно се нареждат млечните продукти, салатите, соковете. Дали обаче те не са забравили да ни кажат, че говорят за домашно произведените такива?...
Вкусен български козунакВкусен български козунак
01 Май
Млякото се загрява заедно с олиото и захарта. Отстранява се да се поохлади. Към пресятото брашно се прибавят останалите продукти и шупналата мая. Замесва се меко тесто което се измесва с разтопената мас, докато на места...
Традиционен Български ГювечТрадиционен Български Гювеч
05 Февр.
21
Месото се нарязва на парчета и се запържва леко в 2 - 3 с. л. от мазнината, след което се изважда. В същата мазнина се запържва леко ситно нарязаният лук и се прибавя част от ситно нарязаните червени домати и червеният...
Традиционен български сладкишТрадиционен български сладкиш
14 Март
3
Замесете тесто от брашното, жълтъците, маслото, пудрата захар и маята. Увийте го в пергаментова хартия и го оставете на хладно за 2-3 часа. След това го разстелете в намазнена и набрашнена тавичка и го сложете да се изпече...
Тирамису по българскиТирамису по български
24 Февр.
13
Разделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко. Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
Тортия по българскиТортия по български
08 Януари
30
Картофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
Български коледни сладкиБългарски коледни сладки
17 Дек.
1
Пресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Направете по средата кладенче и в него сипете предварително леко разбитото с обикновената и ваниловата захар яйце. След това добавете маслото и омесете гладко тесто...
Шакшука по българскиШакшука по български
09 Дек.
Патладжаните и чушките се нарязват на парченца, доматите са белени и нарязани на кубчета от консерва. В тенджера или дълбок тиган се загрява олиото. Когато загрее, се сипват доматите, чушките и патладжаните. Разбърква...
Лазаня по българскиЛазаня по български
26 Април
След 25 мин, когато махнем фолиото, добавяме заливката и печем лазанята по български до готовност около 15 мин....
Шот Български флагШот Български флаг
20 Януари
Алкохолните напитки трябва да са добре охладени (мастиката да е на кристали). За да се получи на пластове, добавяме съставките една по една в указания ред.. Наливаме ги бавно с помощта на малка лъжичка....
Български ябълков пайБългарски ябълков пай
01 Окт.
Пресява се в купа брашното, смесваме с бакпулвера, разтопеното масло, захарта и яйцето. Разбърква се добре с вилица, докато се разтопи захарта. Добавя се по малко от брашното и се замесва меко тесто, което да не лепне....
Класически Български ТараторКласически Български Таратор
04 Май
7
Вашият освежаващ традиционен български таратор е готов!...
Традиционен Български КачамакТрадиционен Български Качамак
29 Юни
Сложете българския качамак да се пече за около 15 минути на високи градуси. Поръсете го с червен пипер. Щом се охлади Традиционният Български Качамак, го разрежете на парчета и му се насладете....
Класически български шницелиКласически български шницели
30 Септ.
Класическите български шницели са много вкусни....
Български коледни сладкиБългарски коледни сладки
17 Дек.
1
Пресейте брашното с бакпулвера, канелата и щипка сол. Направете по средата кладенче и в него сипете предварително леко разбитото с обикновената и ваниловата захар яйце. След това добавете маслото и омесете гладко тесто...
Тирамису по българскиТирамису по български
24 Февр.
13
Разделяме жълтъците от белтъците. С миксер разбиваме жълтъците с пудрата захар като прибавяме към тях постепенно изварата, киселото и прясно мляко. Белтъците, разбити на сняг, прибавяме постепенно към жълтъците, като разбъркваме...
Тортия по българскиТортия по български
08 Януари
30
Картофите се сваряват до леко омекване. После се нарязват на тънки кръгчета. Разбиват се яйцата, слагат се подправките и се изливат върху картофите. С вилица леко се разбъркват за да попаднат добре между картофите....
Български традиционни картофени кюфтетаБългарски традиционни картофени кюфтета
29 Март
Картофите се обелват, нарязват на две и се слагат в тенджера с вода да заврат. След като се сварят до пълна готовност, се отцеждат от водата и се намачкват. Към намачканите картофи се добавя маслото, солта чубриката...
Талиатели Карбонара по българскиТалиатели Карбонара по български
05 Януари
Талиатели Карбонара по български се сервират, като се поръси с пермезан или кашкавал. Приятен Апетит :)...
Български питки за бургериБългарски питки за бургери
13 Дек.
Маята се разтваря в ½ ч.ч. топла вода със захарта и се изчаква да шупне. Сиренето се натрошава, а кашкавалът се настъргва на едро ренде. Замесва се полутвърдо тесто с брашното, яйцето, сиренето, 1 с.л. мазнина, шупналата...