Gotvach.bg»Статии»Търсене
Facebook
Любими
Twitter
Pinterest
Как да замразим нахутКак да замразим нахут
07 Юли
Ето как да замразите нахут и да го ползвате веднага, щом ви се прииска да хапнете кюфтенца от нахут, яхния с нахут или друго ястие....
Как да изсушим дренкиКак да изсушим дренки
18 Март
Оставете ги да се отцедят. Целта на кисненето в подсолена вода е да се премахнат всички малки мушички. Наредете дренките върху мрежа за сушене. Сложете мрежата на сянка, на подходящо проветриво място....
Как да карамелизираме лукКак да карамелизираме лук
08 Януари
2
Сложете олио на тигана да загрява. Щом е готово, пуснете вътре лука да се пържи. Трябва да хване златист захар. Прибавете захарта и объркайте добре....
Диетоложка: Яжте по два бургера на ден, за да сте слабиДиетоложка: Яжте по два бургера на ден, за да сте слаби
27 Юли
Добра новина за лакомниците – не само може, но е и задължително да си похапваме добре, за да сме слаби. Диетоложка препоръчва да ядем по два бургера на ден, за да сме сити за по-дълго....
Гювеч Да си оближеш пръститеГювеч Да си оближеш пръстите
16 Ноем.
1
Гювечът Да си оближеш пръстите е готов....
Яхния Да си оближеш пръститеЯхния Да си оближеш пръстите
05 Февр.
По желание може са сгъстите с брашно, размито във вода. Яхнията Да си оближеш пръстите е готова....
Тригуни Да си оближеш пръститеТригуни Да си оближеш пръстите
26 Септ.
1
Във всеки квадрат се поставя по 1 ч. л. от плънката. Прегъва се по диагонал и с вилица се притискат краищата. Нареждат се в широка тава. Печем на 200 градуса в загрята фурна за 15 минути....
Как да си направим пестоКак да си направим песто
19 Окт.
Как да си направим песто? Първата стъпка за приготвянето на вкусно песто е да начукате чесъна и кедровите ядки заедно с морската сол. За целта използвайте хаванче....
Как да сварим лесно кестениКак да сварим лесно кестени
06 Август
Вече всички знаем как да сварим лесно кестени. Насладете им се....
Интуитивното хранене ви помага да сте по-слаби и по-здравиИнтуитивното хранене ви помага да сте по-слаби и по-здрави
04 Септ.
Професор Стив Хоукс от университета Бригъл Йънг сподели, че е отслабнал с 20 килограма, доверявайки се на интуитивното хранене. Подобен принцип е наистина иновативен, понеже повечето диети съветват да се придържаме към...
Свински ребърца Да си оближеш пръститеСвински ребърца Да си оближеш пръстите
14 Септ.
1
Ребрата се измиват хубаво и се слагат в подходяща тенджера с вода (да ги залее), бахара, черния пипер, кромида-обелен и срязан на 4 и солта (който има тенджера под налягане, е за предпочитане - става по-бързо)....
Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)Паштейш да Ната (Portuguese Custard Tarts)
07 Май
1
Сваля се от огъня и бавно започва да се добавя сиропът при непрекъснато разбъркване с телената бъркалка. Оставя се да се охлади до умерена температура и се добавят жълтъците - един по един....
Как да си направим домашна юфкаКак да си направим домашна юфка
12 Май
Охладеното тесто разделете на малки топки, поръсете ги с малко брашно и ги притеснете, така че да могат да минат през машинката за паста....
Как да си направим домашно сиренеКак да си направим домашно сирене
27 Януари
Как да си направим домашно сирене - отговорът на този въпрос може да видите в следващите редове: Първо излейте прясното мляко в дълбока тенджера....
Как да изсушим домати във фурнатаКак да изсушим домати във фурната
07 Юли
Нарежете доматите по дължина, махнете семките и ги сложете в тавичка върху хартия за печене. Овкусете ги със сол и захар. Сложете ги във фурната на 90 °C да се сушат за около 4-5 часа, докато станат тънки....
Как да си направим домашно краве сиренеКак да си направим домашно краве сирене
20 Дек.
3
Загрява се до телесна температура и на всеки литър мляко се слагат по шест капки мая за сирене. Аз винаги слагам към нужните капки още шест....
Как да си направим домашно филе ЕленаКак да си направим домашно филе Елена
03 Ноем.
Филето Елена ще трябва да престои 2-3 седмици, като го държите под наблюдение да не мухляса или пресъхне. Ето как да си направим домашно филе Елена....
Панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свириПанирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири
07 Окт.
Поднесете вкусното мезе с гарнитура по избор и любима напитка. Насладете се на тези панирани охлюви, чаша бира и оркестърът да свири....
Как да приготвя кашкавал в кори за баницаКак да приготвя кашкавал в кори за баница
29 Юли
Откакто разбрах как да приготвя кашкавал в кори за баница, го правя много често....
Колко яйца можете да ядете?Колко яйца можете да ядете?
19 Януари
Колко е твърде много? За съжаление няма проучвания, които препоръчват яденето на повече от 3 яйца на ден. Възможно е, макар и малко вероятно, яденето повече от това количество да повлияе отрицателно на здравето....
Спорете, за да сте здравиСпорете, за да сте здрави
19 Септ.
Учени от САЩ твърдят, че не особено продължителните спорове, които възникват по важни въпроси, наистина са полезни за здравословното състояние на хората. Когато човек изпитва чувство на напрежение по време на разговор...
От коя храна по колко да ядем, за да сме слабиОт коя храна по колко да ядем, за да сме слаби
22 Юли
1
Строгите диети може да са най-лесният начин бързо да загубите нежеланите килограми, но ако не промените радикално начина си на хранене, ефектът няма да трае дълго. Често се случва така, че спазваме хранителен режим...
Започнете деня с плод и чай, за да сте слаби и здрави!Започнете деня с плод и чай, за да сте слаби и здрави!
28 Май
Повечето доктори и кулинарни експерти са на мнение, че закуската е най-важното хранене през деня. Но дали действително е така? В тази статия ще изброим три от причините да закусваме задължително! Разбира се, като...
Яжте сини сливи, за да сте слабиЯжте сини сливи, за да сте слаби
26 Юли
Преди да изсушите сливите, си набавете само здрави плодове. След това ги измийте и ги подсушете добре. По желание можете да премахнете костилката на сливата, но като цяло това не е нужно....
Цитрусов коктейл Здраве и енергияЦитрусов коктейл Здраве и енергия
27 Януари
Цитрусовият коктейл не е препоръчителен да се пие сутрин на гладно при болни с нарушена киселинност на стомаха - гастрит или язва. Добре е да се консумира пресен, до 10-15 минути от приготвянето му....